Anasayfa /  Foto Galeri

Askerlik yerleri açıklandı! 2023 Ağustos celbi sorgulama ekranı

2023 Ağustos ayında askerlik yerleri için resmi açıklama yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), askerlik yerlerinin erişime açıldığını duyurdu. Bu açıklama tüm Türkiye'deki onlarca asker adayını ilgilendiriyor.

Askerlik yerleri açıklandı! 2023 Ağustos celbi sorgulama ekranı - Sayfa 1

Ağustos ayı askerlik yerleri için bekleyiş sona erdi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan son açıklamayla birlikte Ağustos ayı celbi detayları bugün adaylara duyuruldu. Artık askerlik yerlerini öğrenmek için sorgulama sayfası aktif hale getirildi.

Askerlik yerleri açıklandı! 2023 Ağustos celbi sorgulama ekranı - Sayfa 2

Heyecanla beklenen haber geldi! Ağustos ayı askerlik yerleri nihayet açıklandı!

28 Temmuz 2023 tarihinde, askerlik yükümlülerinin seçim ve sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden duyurulacak. Yapılan açıklamada, "Seçim ve sınıflandırma sonuçları 28 Temmuz 2023 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır." şeklinde belirtildi. Artık herkes, askerlik durumunu öğrenmek için e-Devlet'i takip edebilir. Heyecan ve merakla beklenen bu duyuru, askerlik sürecinin önemli bir adımını oluşturuyor.

Askerlik yerleri açıklandı! 2023 Ağustos celbi sorgulama ekranı - Sayfa 3

1- Ağustos 2023 sınıflandırma döneminde, yedek subay aday adayları, yedek astsubay aday adayları ve er statüsündeki yükümlülerin askerlik hizmet tercihi, sınıflandırma ve sevk işlemleriyle ilgili detaylar açıklanmıştır.


2- Ağustos 2023 sınıflandırma döneminde askere alınmak isteyen yükümlülerin, 31 Mayıs 2023 tarihine kadar yoklama ve askerlik hizmet tercihi ile celp tercihini e-Devlet üzerinden veya en yakın askerlik şubesine müracaat ederek yapmaları gerekmektedir. Yoklamasını yaptırmış olmasına rağmen askerlik hizmet ve celp tercihini yapmayanlar, ertelemesi sona erenler ve dövizle/bedelli askerlik hizmeti kapsamından çıkartılanlar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı göz önünde bulundurularak sınıflandırma işlemine tabi tutulacaktır.

Askerlik yerleri açıklandı! 2023 Ağustos celbi sorgulama ekranı - Sayfa 4

3- Daha önceki sınıflandırma dönemlerinden haklarında sınıflandırma işlemi yapılarak ertelenenler hariç, 31 Aralık 2021 tarihine kadar (dâhil) yoklama işlemlerini yaptırmış olan ve çeşitli nedenlerle ertelenenlerden, 31 Mayıs 2023 tarihine kadar (dâhil) ertelemesi sona erenlerin, yeniden yoklama ve askerlik hizmet tercihi ile celp tercihini yapmaları gerekmektedir.31 Mayıs 2023 tarihine kadar ertelemesi sona erenler, önceki sınıflandırma işlemleri dikkate alınmaksızın, tekrar yoklama ve askerlik hizmet tercihini yapmak zorundadır. Bu süreç, ertelenenlerin askerlik durumlarına göre yeniden değerlendirilecektir.