Anasayfa /  Güncel

Askerlik uzadı mı? Terhis ve celp tarihleri ertelendi mi?

Son dakika gelişmesiyle TSK, askerlikte terhis ve celpler hakkında açıklamalarda bulundu. Binlerce genci ilgilendiren askerlik kararının ardından 'Askerlik uzadı mı?' ve 'Terhis ertelendi mi? gibi soruların yanıtı merak edilmeye başlandı. İşte TSK'dan yapılan terhis ve celp açıklamaları...

Abone ol
Abone ol 14 Nisan 2020 21:44

Binlerce genci yakından ilgilendiren askerlik açıklaması Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) geldi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yaptığı açıklamada 53 bin kişinin Nisan ayında askere alımının ertelendiğini ve Kasım 2019’da askere alınanların ise hizmet süresinin bir ay uzatıldığını duyurdu.

 

ASKERLİK UZADI MI?

Toplantının ardından açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar şunları söyledi:

*53 bin yükümlü gencimizin silah altına alınmasının ertelenmesinin, birliklere yeni er gelmeyeceği için de Kasım 2019 celp döneminde silah altına alınanların hizmet süresinin bir ay uzatılmasının ve bir ay sonra konunun yeniden incelenmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir.

UZAKTAN EĞİTİM

Şimdi terhis ve celplerin durdurulması konusu var. O nedenle gerekirse kısa bir süre için terhisleri uzatalım ve celpleri durduralım şeklinde yaklaşım var. Bu konu üzerinde çalışılıyor. Bedellileri ise uzaktan eğitimle askerliklerini yaptıralım. Bunu dövizli askerlikte yapmıştık. Uzaktan eğitimle terhis etmiştik. Bunu bedelli için geliştirmek istiyoruz. Bedellileri ise de uzaktan eğitimle askerlik yaptıralım düşüncesi var.

Her dönemde, her celpte asker geliyor. Aynı zamanda binlerce asker de terhis oluyor. Aileleriyle birlikte 100 bini aşan bir nüfus hareketinden bahsediliyor. Büyük bir hareketlilik. Şu anda bunları terhis olmadan önce 14 gün karantinaya alıyoruz. Ama terhis olduğu andan itibaren, o bilet almaya gidiyor, yolculuk yapıyor, evlerine gidene kadar insanlarla teması oluyor. Aynı şekilde celp nedeniyle birliklere gelenler de koronavirüsü bulaştırabilirler. O nedenle terhis ve celpleri durdurma yönünde çalışmaların yapılması zaruriyet halini aldı. Halkın ve Mehmetçiğin sağlığı esastır. Gerekirse bir gün geç terhis olsun ama sağlıklı bir şekilde evinde bulunsun.

Yorumlar