Anasayfa /  Güncel

Askerlik kaç ay olacak? işte yeni askerlik düzenlemesi

Askerlik süresinde ne gibi değişiklikler olacak? Maaş ödenecek mi? İşte yeni askerlik düzenlemesiyle ilgili tüm gelişmeler...

Abone ol
Abone ol 03 Kasım 2018 17:21

Askerlik kaç ay olacak? Yeni askerlik düzenlemesinde neler var? Yeni askerlik düzenlemesi nedir? İşte tüm detaylar... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sistemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bir çok vatandaş ise askerlik süresinin kısalıp kısalmayacağını ve maaş ödemeleri hakkındaki bilgileri merak etmeye başladı. Askerlik süresi ve yeni askerlik sistemi hakkında Bakan Hulusi Akar'ın yaptığı açıklamaları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

BAKAN HULUSİ AKAR'DAN YENİ ASKERLİK SİSTEMİ HAKKINDA AÇIKLAMA! ASKERLİK DÜŞECEK Mİ?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AA Editör Masası'na konuk olduğunda yeni askerlik sisteminin detaylarıyla ilgili konuşmuştu: İşte o açıklama:

"Herkesin en uygun zamanda askerlik yapmasını sağlayan bir sistemi umuyorum yakın bir gelecekte yürürlüğe sokmaya çalışacağız. Sosyal boyutu, siyasi boyutu dahil askerlik noktasından baktığınızda neler yapabiliriz, çalışmamızı bitirmek üzereyiz.

Öğretmen, hakim, doktor, akademisyen, sporcu gençlerimiz var. Onların meşguliyetlerin dikkate alarak en iyi çözüm ne olabilir diye çalışılıyor. Kısa sürede sayın Cumhurbaşkanımıza takdim edeceğiz. Yakın sürede yürürlüğe sokmaya çalışacağız.".

Bakan Akar, tek tip askerliğe ilişkin "Bedelli askerlik, dövizli askerlik, klasik askerlik; 2 - 3 aydan beri çalışma yürütülüyor. Henüz sonuçlanmadı, pek çok bakanlığı ilgilendiriyor. 2, 3 ay içinde bedellidir, dövizlidir bunu gündemden çıkartıp, bir zemine kavuşturma gayretimiz sürüyor. Daimi olacak ikide bir bedelli mi olacak, geliyor mu, çıktı mı ? Bu öngürülebilir, herkes bilecek ki bu budur. En iyisi en rahatı, her erkek askerlik görevini yapar deyip kapatmak, ama olmuyor. Ekonomik, siyasi, bireysel, modern hayatın getirdiği mecburiyetten dolayı çözüme gidiliyor. Kendi içinde tutarlı hale getirmek herkesin hesabını, kitabını, eğitimini işçiliğini buna göre getirsin." diye konuştu.

KALINDAN TEK TİP ASKERLİK AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, askerlik sisteminin değişip değişmeyeceği ile ilgili bir soruyu şu şekilde cevaplamıştı:

"Zaman zaman Sayın Cumhurbaşkanımızın gündemine de getirilen bir konu bu. Aslında nihai olarak varılmak istenen nokta profesyonel bir ordu. Böylece de zorunlu askerliğin yeniden formüle edilmesi, tek tip askerlik denilen şeyde sürelerin bir tek hale gelmesi konusu... Şimdi bu tabii uzun vadeli bir proje. Bugün itibarıyla, yürüyen bir çalışma var diyemem ama Türk Silahlı Kuvvetleri 

aslında ordu mensupları itibarıyla yüzde 50 civarında profesyonelleşmiş durumda zaten. Oran olarak o noktaya geldik. Bunun diğer boyutları tabii ki tartışılacak, müzakere edilecek. Kabine, Meclis ayağında bunlar konuşulacak."


Yorumlar