Anasayfa /  Spor

Arda Güler proje mi? Real Madrid transferinin FETÖ ile bağlantısı ne?

Fenerbahçe'den dünya devi Real Madrid'e transfer olan Arda Güler ile ilgili ortaya atılan bir iddia gündeme bomba gibi düşecek cinsten. Arda Güler'in bir proje olduğu ve Real Madrid'e transfer olacağının önceden belli olduğu öne sürülürken, FETÖ ile bağlantılı olan @cennet_dunya Twitter hesabının bir twiti, bu iddiaları güçlendirdi. Peki Arda Güler bir proje mi?

Abone ol
Abone ol 11 Temmuz 2023 16:15

Fenerbahçe'nin 18 yaşındaki yıldızı Arda Güler, 20 milyon Euro + 10 milyon Euro bonus ile İspanyol devi Real Madrid'e transfer oldu. Türkiye ve İspanya dışında tüm dünyada büyük ses getiren bu transfer ile ilgili çok dikkat çeken iddialar ortaya atıldı. Bu iddialar arasında FETÖ bağlantısı da var.

Gençlerbirliği altyapısında (Gençlerbirliği Futbol Okulu) yetişen ve sonra Fenerbahçe'nin altyapısına yollanan Arda Güler'in Real Madrid'e transferi sonrası, genç yıldızın henüz çocukluk yıllarında, normalin üstünde oldukça profesyonel 'ikonik' denilebilecek tarzda futbol fotoğrafları ortaya çıktı.

 

 

Fotoğrafların genelinde, kalabalık ortamlarda bile fotoğrafçının Arda Güler'e odaklanması, Arda ile en başından beri özel olarak ilgilenildiğini gözler önüne serdi.

 

 

ARDA GÜLER TRANSFERİNDE FETÖ İDDİASI

Buraya kadar herşey normal ancak başka bir detay, konuyu oldukça esrarengiz kılıyor.

Bilindiği üzere, Twitter'da FETÖ ile bağlantılı olduğu tahmin edilen, kısa sürede (15 Temmuz darbe döneminde) 160 bin tweetin atıldığı' yine iddiaya göre FETÖ'nün mesajlaşma uygulaması ByLock'taki mesajların depolandığı cennet_dunya kullanıcı isimli hesabından 2017 tarihinde dikkat çeken bir tweet gündeme geldi. İlgili tweette "ben ispanyol ile çok il yaptım. Bu bizim Arda var" paylaşımı yapıldı.

 

 

Arda Güler'in İspanyol ekibi Real Madrid'e transferinin ardından gündeme gelen bu eski paylaşım, komplo teorisi severler tarafından ilgi gördü ve Arda Güler'in küçük yaştan beri Real Madrid'e transfer olacağının planlandığı, hatta FETÖ'nün de bu transferle bağlantı olduğu iddia edildi.

SIRADIŞI POLİS KORUMASI

Bir başka detay ise Arda Güler'in İspanya'ya gitmek üzere İstanbul'dan yola çıkarken etrafındaki polis koruması. Arda Güler'in havalimanında kollarına giren polisler eşliğinde görüntülenmesi, birçok kişi tarafından tepkiyle karşılanmış ve 'gözaltına mı alıyorsunuz' yorumları yapılmıştı. İlgili anlar İspanyol basınında da geniş yer bulmuştu.

 

Bu teorileri yersiz bulanlar ise ilgili tweette bahsedilen Arda'nın Arda Turan olduğunu öne sürdü. Nitekim Arda Turan, İspanyol takımı Atletico Madrid'e 2011 yılında transfer olmuştu.

Aynı kişiler, Arda Güler'in çocukluk fotoğtafların çekilme amacının için ise, Arda'nın yeteneğinden dolayı diğer çocuklardan daha gözde olmasından kaynaklandığıını öne sürdü.

Genç yaşta böylesine başarılı bir futbol işe dünyanın en büyük kulüplerinden Real Madrid'e transfer olan yıldız futbolcunun isminin uzun süre boyunca bu şekilde çeşitli haberlere konu olacağa benziyor.

Etiketler arda güler
Yorumlar