Anasayfa /  Ekonomi /  Enerji

Arçelik 2 milyon Hanenin Günlük Su Tüketimi Kadar Tasarruf Sağladı

Arçelik 2 milyon Hanenin Günlük Su Tüketimi Kadar Tasarruf Sağladı

Abone ol
Abone ol 19 Mart 2016 11:30

“Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın” vizyonuyla hareket eden Arçelik, tüm üretim süreçlerinde çevrenin ve doğal kaynakların korunmasına yönelik çalışarak sürdürülebilir bir geleceğin oluşturulmasına katkı sağlıyor.

Tüketicilerin yaşam standardını artıran, yüksek enerji ve su verimliliğine sahip, dünyada öncü ürünler geliştirmeye devam eden Arçelik, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla su tasarrufunun önemine dikkat çekiyor.

Arçelik’in AEEE işleme tesislerinde 2014 yılından itibaren, eski teknolojiye sahip çamaşır ve bulaşık makinelerinin geri dönüştürülmesi ve eski ürünlerin yenileri ile yer değiştirmesi ile toplamda 1,85 milyon ton su tasarrufu sağlandı. Bu miktar, yaklaşık 2 milyon hanenin günlük su tüketimine eşdeğerdir.

Ayrıca Arçelik, yurtiçi üretim işletmelerinde gerçekleştirdiği projelerle son 5 yılda 774 bin ton su tasarrufu sağladı, bu miktar da yaklaşık 1 milyon hanenin günlük su tüketimine eşdeğerdir.

Arçelik A.Ş. bu alandaki çalışmalarını yönlendirirken “2030 yılı Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” arasında yer alan 6. hedef olan ‘temiz su’ konusuna büyük önem veriyor. Bu hedefler doğrultusunda kirliliği azaltma, su geri kazanımını artırma ve suyun yeniden kullanımı, su tüketim verimliliğinin artırılması ve su kıtlığına yönelik sürdürülebilir su temini ile entegre su yönetimi konularına odaklanılıyor.

Kaynak: Bültenler

Haber kaynağına ait sayfanın adresi

http://energyworld.com.tr/arcelik-2-milyon-hanenin-gunluk-su-tuketimi-kadar-tasarruf-sagladi.html    

Yorumlar