Anasayfa /  Yaşam

Araç yangınlarına karşı uyarı: “Periyodik bakımlarını yaptırın”

Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, özellikle yaz ve kış mevsimlerinde meydana gelen araç yangını sayısı 70’i buldu. Yangınların önlenmesi için ise araçların bakımlarının düzenli olarak yaptırılması...

Abone ol
Abone ol 07 Eylül 2017 15:24

Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, özellikle yaz ve kış mevsimlerinde meydana gelen araç yangını sayısı 70’i buldu. Yangınların önlenmesi için ise araçların bakımlarının düzenli olarak yaptırılması uyarısında bulunuluyor.

Edinilen bilgiye göre, Bolu’da D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu üzerinde Ocak-Mart ayları arasında 24, Haziran-Ağustos ayları arasında ise 44 araç yangını gerçekleşti. Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından müdahale edilerek söndürülen araç yangınlarında 2017 yılı içinde bugüne kadar herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Geçmiş yılların verilerine bakıldığında ise, 1 yıl içerisinde meydana gelenn araç yangını olayının 100’ü bulduğu belirtiliyor.

Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde uzun süredir Çavuş ve Vardiya Sorumlusu olarak görev yapan Erkan Bahçivancı, araç yangınlarında özellikle LPG’li ve dizel araçların dezavantajlı olduğunu belirterek, “Araç yangınlarıyla ilgili sorun özellikle kış ve yaz aylarında ortaya çıkıyor. Bu aylardaki aşırı soğuk ve sıcaklıklar etken rol oynuyor. Araçların yıllık periyodik bakımının yaptırılmaması, yağına ve suyuna özen gösterilmemesi yangında en büyük etkenlerden. Bu ilgisizlikten dolayı hem mekanik hem de elektrik yorgunluğu ortaya çıkıyor. Bu yorgunluk sonucunda da araç yangınları kaçınılmaz oluyor. Araç sahipleri otomobillerinin yıllık bakımlarını aksatmamalı ve düzenli bir şekilde kontrol etmeliler. Aylık olarak ele aldığımızda Bolu’da Ocak ayında 11, Şubat ayında 5, Mart ayında 8, Haziran ayında 9, Temmuz ayında 15, Ağustos ayında ise 20 araç yangını yaşandı. Bir yıl boyunca alınan istatistiklere bakıldığında ise bu sayı 100’ü buluyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar