Anasayfa /  Eğitim

AÖF Sınav merkezleri değişti-İşte yeni sınav yerleri

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ATA-AÖF tarafından 2016-2017 öğretim yılı bahar dönemi kapsamında bütünleme sınav merkezi değişikliği başvuru tarihi açıklandı.

Abone ol
Abone ol 08 Haziran 2017 11:13

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF) tarafından bütünleme sınavı sınav merkezi değişikliği kapsamında 2016-2017 eğitim öğretim yılı bahar dönemi bütünleme sınavı için sınav merkezi değişiklikleri 11 Haziran 2017 Pazar günü saat 23:59’a kadar üniversitenin OBS sistemi üzerinden yapılması gerektiği duyurusu yapıldı.

ATA-AÖF’den yapılan duyuruda ayrıca sınav merkezi tercihini belirtilen tarihler arasında gerçekleştirmeyen öğrencilerimizin, sınav merkezi tercihleri, sistem tarafından otomatik olarak belirlenecektir ve daha sonra değişiklik yapılmayacaktır denildi.

Akademik takvim şu çerçevede yürütülmeye devam edecektir.3 Haziran 2017 ile 4 Haziran 2017 tarihlerinde yarıyıl sonu sınavlarının gerçekleştirilmesinin ardından Bütünleme sınavları bir aylık süreçten sonra 8 Temmuz 2017 ile 9 Temmuz 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Mezuniyet tek ders sınavı ise 20 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleştirilecek.Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği kapsamında sınavlarla ilgili hüküm şu şekildedir:Her ders için en az bir ara sınav, bir yarıyıl/yıl sonu sınavı ile bir bütünleme sınavı yapılır.

Ayrıca kayıtlı olduğu programın bütün derslerine kayıt yaptırmış ve almış ancak FF harf notu alarak mezuniyeti için tek dersi kalmış olan öğrencilere eğitim-öğretim yılı sonunda bir kere mezuniyet tek ders sınavı yapılır. Bu sınavla ilgili usul ve esasları belirlemeye Fakülte Kurulu yetkilidir.Her ne sebep ve mazeretle olursa olsun, sınavlara katılmayan öğrenciler için başka bir sınav açılmaz. Ancak ara sınava katılmayan öğrenciler, ara sınav notu sıfır (0) kabul edilmek şartı ile yarıyıl/yıl sonu sınavına katılabilirler. Kaynak: ATA-AÖF Bütünleme Sınav Merkezi Değişikliği Başvurusu 


Yorumlar