Anasayfa /  Foto Galeri

Antalyaspor'da İsrailli futbolcu Sagiv Jehezke'den tepki çeken paylaşımına soruşturma ve gözaltı

Antalyaspor-Trabzonspor maçında attığı gol sonrası yaptığı hareketten dolayı kadro dışı bırakılan İsrailli oyuncu Sagiv Jehezkel gözaltına alındı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan adli soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Antalyaspor'da İsrailli futbolcu Sagiv Jehezke'den tepki çeken paylaşımına soruşturma ve gözaltı - Sayfa 1

Antalyaspor'da İsrailli futbolcudan tepki çeken paylaşımına soruşturma ve gözaltı

Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, 68. dakikada yaptığı gol sevincinden dolayı kadro dışı bırakıldı. Akdeniz ekibi yaptığı açıklamada , "Attığı golden sonra bileğindeki yazıyı paylaşarak ülkemizin milli değerlerine aykırı hareket ettiği görülen Sagiv Jehezkel’in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılmasına karar verilmiştir." ifadeleri yer aldı. Konuyla alakalı Antalyaspor Kulübü Başkanı Sinan Boztepe, "Milli değerler her şeyden üstündür, sözleşmesi feshedilecek" dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise, İsrailli futbolcu hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Antalyaspor-Trabzonspor maçında attığı gol sonrası yaptığı hareketten dolayı kadro dışı bırakılan İsrailli oyuncu Sagiv Jehezkel gözaltına alındı.

Antalyaspor'da İsrailli futbolcu Sagiv Jehezke'den tepki çeken paylaşımına soruşturma ve gözaltı - Sayfa 2

Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Antalyaspor, evinde Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı.

Ev sahibi ekibin 68. dakikada golünü atan Jehezkel, yaptığı gol sevinci sebebiyle kadro dışı bırakıldı.

Antalyaspor'da İsrailli futbolcu Sagiv Jehezke'den tepki çeken paylaşımına soruşturma ve gözaltı - Sayfa 3

GOL SEVİNCİ TEPKİ ÇEKTİ

Jehezkel'in sol bileğinde yer alan sargının üzerinde "100 days 07.10" ifadeleri yer alıyordu.

İsrailli futbolcunun sol bileğinde savaşın başladığı tarih ve 100. gününde olduğuna vurgu yapıldığı görüldü. 

Antalyaspor'da İsrailli futbolcu Sagiv Jehezke'den tepki çeken paylaşımına soruşturma ve gözaltı - Sayfa 4

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Bakan Tunç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bugün oynanan Antalyaspor-Trabzonspor Süper Lig müsabakasında attığı golden sonra İsrail’in Gazze'de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan adli soruşturma başlatılmıştır.

100 günü aşkın süredir, çocuk-kadın, genç-yaşlı demeden Gazze’de soykırım yaparak insanlık suçu işleyen İsrail’in saldırılarını bir kez daha lanetliyorum. Filistinli mazlumların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz."