Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Amir Memurun Yıllık İznini Vermeyebilir mi?

Çalışma Düzeni Aksamamalı Memurlara yıllık 20 gün ücretli izin verilmektedir. Meslekte 10 yılını aşanlara ise 30 gün yıllık izin verilmektedir. 

Abone ol
Abone ol 02 Ocak 2019 22:16

Bu izinler toplu bir şekilde kullanılabileceği gibi parça parça da kullanılabilir. Ancak kullanılan izinlerin çalışma düzenini aksatmaması gerekmektedir. 

Dolayısıyla bu konuda amire de takdir yetkisi tanınmaktadır. Eğer çalışma sistemini ve hizmet sunumunu aksatacak ise bu durumda iznin verilmemesi ya da kısıtlı bir süreyle verilmesi söz konusu olabilir. 

Amire verilen bu takdir yetkisi ise sınırsız değildir. Öyle ki izin verilmemesi halinde iznin verilmeme gerekçesinin objektif ve kabul edilebilir bir gerekçe olması da gerekmektedir. 

Aksi takdirde memurların hakları gasp edilmiş olacaktır. Bu memurların verimli bir şekilde çalışabilmeleri ise mümkün olmayacaktır. 

Memurlar sadece bir önceki yıl ile içerisinde bulunan yıla ait yıllık izinleri kullanabilmektedir. 

Daha öncesine ait yıllık izinler yanacaktır. Bu izinler için herhangi bir ödeme yapılması da söz konusu olmayacaktır. Dolayısıyla memurlar yıllık izinler yanmadan evvel bu izinlerini kullanmalıdır. 

Memurların yüksek verimli bir şekilde çalışabilmeleri için bu izinlerini kullanmaları da son derece önem arz etmektedir. Aksi takdirde motivasyonları düşecek ve yorgunluk hissetmeye başlayacaklardır. Bu da vatandaşlara olumsuz yansıyacaktır.


Yorumlar