Anasayfa /  Politika /  Deva Partisi

Ali Babacan vatandaşlara siyasetten ve ülkeden beklentilerini sordu: “Yaşanacak bir ülke istiyoruz”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara Yenimahalle’de bir araya geldiği vatandaşlara Türkiye’nin çözülmesi gereken en önemli sorunlarını ve siyasetçilerden beklentilerini sordu.

Abone ol
Abone ol 30 Ekim 2023 21:16

ALI BABACAN VATANDAŞLARA SIYASETTEN VE ÜLKEDEN BEKLENTILERINI SORDU

Ali Babacan Ankara Yenimahalle’de vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Cumhuriyetin 100. Yılını kutladığımız günlerde halka gelecekten, devletten, siyasetten beklentilerini soran Babacan, dikkat çekici yanıtlar aldı. 

‘ÇOCUKLARIMIZIN ISTIKBALI YOK’

Babacan’ın sorduğu “Türkiye'nin çözülmesi gereken en önemli sorunları neler?” sorusuna birden fazla vatandaş “Yaşanacak bir ülke istiyoruz” diyerek yanıt verdi. Öne çıkan bir diğer yanıt ise “Çocuklarımızın istikbali yok, liyakat yok” oldu. Ali Babacan ise “Liyakat dediğimiz, devleti yöneten insanların işi bilen insanlar olması, değil mi? Mesaj alındı” dedi. 

Refah seviyesinin artması gerektiği konusunda hemfikir olan vatandaşlardan biri “En büyük sorun ekonomi” derken bir diğeri Babacan’a “Ekonomi sizin dalınız, biz sizi bekliyoruz” dedi.

‘İKINCI SINIF VATANDAŞ OLMAKTAN BIKTIK’

Bir vatandaş Babacan’a “yurt dışında ikinci sınıf vatandaş olmaktan bıktık, usandık” sözleriyle sitem etti. Gençlerin ülkede gelecek göremediği için yurt dışına gitmesi ise ortak bir endişeydi. 

Eğitim sisteminin sürekli değişmesinden hoşnut olmayan, hukuk ve adalet eksikliğinden yakınan vatandaşların bir kısmı da İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmanın yanlış olduğunu dile getirdi. 

Yorumlar