Anasayfa /  Foto Galeri

Atatürk Kültür Merkezi 27 Kasım- 3 Aralık programı

İstanbul’da gerçekleşen unutulmaz etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam eden Atatürk Kültür Merkezi, 27 Kasım- 3 Aralık tarihleri arasındaki dopdolu programıyla dikkat çekiyor.

Atatürk Kültür Merkezi 27 Kasım- 3 Aralık programı - Sayfa 1

 ANADOLU ATEŞİ // TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 27 KASIM PAZARTESİ-20.00

Kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan Anadolu Ateşi, farklı yörelerden derlenmiş 3000 halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran özgün prodüksiyonu ile AKM Türk Telekom Opera Salonunda sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Mustafa Erdoğan imzasını taşıyan proje, Anadolu’nun binlerce yıllık kültür ve tarih mozaiğinin barışla harmanlanan ateşini tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyor.

Atatürk Kültür Merkezi 27 Kasım- 3 Aralık programı - Sayfa 2

DANS ADRENALİN / İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ MODERN DANS TOPLULUĞU/ / AKM TİYATRO SALONU// 28 KASIM SALI 20.00

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu MDT İstanbul, beş parçadan oluşan ‘Dans Adrenalin’ adlı programıyla 2023-24 sanat sezonuna başlıyor. Programda; önceki sezonlarda MDT İstanbul ile çalışmış Koreli koreograf Dong Kyu Kim’in yeni parçası “Seni Görüyorum”, MDT İstanbul sanatçılarından Alper Marangoz’un yeni çalışması “Bahar” ve değişen kastıyla tekrar sergilenecek olan “Koz” adlı çalışma, topluluğun yeni koreograflarından Ferhat Güneş’in pandemi dönemi çalışması “RE-Side” adlı kısa filmin sahne uyarlaması olan “RESIDE/Düşler 3 Kere Görülmeli” ve tanınmış birçok dans topluluğunun koreograflığını sürdüren, aynı zamanda geçmiş sezonlarda MDT İstanbul’un “Akdeniz” adlı gecesinde “Mantra” koreografisiyle yer alan İhsan Rüstem’in “Anikka” adlı yeni çalışması yer alıyor. Işık tasarımını Taner Aydın’ın, kostüm ve dekor tasarımını Olcay Engin Kaymaz’ın üstlendiği Dans Adrenalin, 28 Kasım’ın ardından 12 Aralık’ta yeniden AKM Tiyatro Salonunda seyirciyle buluşacak.

Atatürk Kültür Merkezi 27 Kasım- 3 Aralık programı - Sayfa 3

DON GIOVANNI // İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ // TÜRK TELEKOM OPERA SALONU// 30 KASIM PERŞEMBE-20:00

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sahneleyeceği “Don Giovanni” Operası, 30 Kasım 2023 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonunda prömiyer yapıyor. Avusturyalı müzik dehası, Wolfgang Amadeus Mozart’ın bestelediği “Don Giovanni” operası, opera literatürünün başyapıtları arasında üst sıralarda kendine yer bulmuştur. Öyle ki Richard Wagner, Don Giovanni'nin eserinin "tüm operaların operası" olduğunu iddia etmiştir. Dahi librettist Lorenzo Da Ponte’nin kaleme aldığı librettosu ile kara komedi olarak nitelendirilebilen opera; insan doğasının en iyisinin ve en kötüsünün sergilendiği, ruhsal ve dünyevi arzuların, komedi ve trajedinin Mozart’ın dehası ile birleşmesinden doğmuştur. Opera, kadınları baştan çıkarmakla ün yapmış, çapkın bir İspanyol asilzade olan Don Giovanni adındaki efsanevi karakterin maceralarını anlatmaktadır. Zenginliği ve gücü, onu eylemlerinin sonuçlarıyla yüzleşmekten korur, ta ki bir gün çok ileri gidip sonunda kendi düşüşüne yol açan bir cinayet işleyene kadar… Aytaç Manizade’nin sahneye koyduğu eserde İDOB Orkestrasını İbrahim Yazıcı yönetiyor. Dekor tasarımı Efter Tunç, kostüm tasarımı Serdar Başbuğ, ışık tasarımı Kemal Yiğitcan imzalı. Eserin koro şefi ise Volkan Akkoç.

Atatürk Kültür Merkezi 27 Kasım- 3 Aralık programı - Sayfa 4

TÜRKÜ AKŞAMI // İSTANBUL DEVLET TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU // AKM MÜZİK PLATFORMU// 30 KASIM PERŞEMBE 19.00

Anadolu'nun muhtelif yörelerinden seçkin bir repertuvar ile 30 Kasım Perşembe 19.00’da AKM Müzilk Platformu’nda gerçekleşecek ‘Türkü Akşamı’nın Solistleri Cemal Kaya ve Neşe Demir’in sesi ile hayat buluyor. Konserin sanat yönetmenliğini ise Vedat Kapanoğlu üstleniyor.