Anasayfa /  Güncel

Akbank'tan erişim sorununa açıklama!

Akbank kullanıcıları mobil ve internet uygulamasına erişim problemi yaşıyor. Akbank, erişim sorunuyla ilgili sorulara ve siber saldırı iddialarına resmi sosyal hesabından yanıt verdi. Söz konusu iddialar ardından Akbank resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Abone ol
Abone ol 07 Temmuz 2021 10:01

Erişim sorununun düzeltilmesi için harekete geçtikleri bilgisini paylaşan Akbank yetkilileri Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Sistemlerimizde yavaşlama ve kesintiler yaşanmaktadır. İlgili birimlerimiz konuyla ilgili çalışmaktadır. Müşterilerimizin gösterdiği anlayış için teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Siber saldırı iddialarıyla ilgili de ikinci bir açıklamada bulunan Akbank, "“Bugün bankamız sistemlerinde yaşanan yavaşlama ve kesintilerin siber saldırı nedeniyle olduğuna dair kamuoyuna yansıyan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bankamızda hiçbir güvenlik sorunu bulunmamaktadır. Problemin giderilmesi için ilgili birimlerimiz çalışmaktadır. Gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz.” cümleleriyle siber saldırı iddialarını da yalanladı.

 

6 Temmuz tarihinde başlayan mobil bankacılık erişim sorunu, 7 Temmuz sabah saatlerinde de devam ediyor.

Yorumlar