Anasayfa /  Medya

AK Partili Oğan'a CHP'den sert tepki

AK Parti MKYK Üyesi Ayhan Oğan'ın sözleri tartışma yarattı. Oğan'ın o sözlerle suç işlendiğini ileri süren CHP'li Özgür Özel, Oğan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Abone ol
Abone ol 04 Ağustos 2017 21:12

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Sivil Alan Platformu Başkanı Ayhan Oğan, yeni bir devlet kurulduğunu ve kurucu liderinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olduğunu söyledi. Oğan'ın bu sözlerine ilk tepki ise CHP'den geldi. CHP, Oğan hakkında suç duyurusundu bulunacağını açıkladı.

CNN Türk'te Ahu Özyurt'un sunduğu Türkiye'nin Gündemi programının dün akşamki bölümünde 'yeni devlet' tartışması yaşandı. Programın konuklarından AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Sivil Alan Platformu Başkanı Ayhan Oğan, “Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Programın konuklarından CHP’li Aytuğ Atıcı'nın OHAL kalkana kadar sakallarını kesmeyeceğini tekrarlaması ve FETÖ ile mücadelede yaşanan mağduriyetleri dile getirmesi üzerine Ayhan Oğan “Bunlar aslı astarı olmayan laflar” dedi ve ardından ‘yeni devlet’ yorumunda bulundu.

“15 TEMMUZ’DAKİ DEVLET İÇERİSİNDEKİ ODAKLANMIŞ BÜTÜN VESAYET MEKANİZMALARI DARMADAĞIN OLDU”

Ayhan Oğan “Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan'dır” dedi. Atıcı’nın “Ne demek yeni devlet? Mevcut devleti yıktınız mı?” sorusu üzerine ise Oğan, “Yapılan YAŞ toplantısı yeni bir Türk Silahlı Kuvvetleri’nin inşasıdır. Biz vesayet düzenini yıktık. 15 Temmuz’daki devlet içerisindeki odaklanmış bütün vesayet mekanizmaları darmadağın oldu. Bürokratik oligarşinin hakim olduğu devlet sistemi bitmiştir. Şimdi halkın doğrudan belirlediği bir sistem geliyor. Bunun kurucu lideri de Recep Tayyip Erdoğan’dır. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun, temel bir kimliği vardır 15 Temmuz’un. O kimlikte milli ve yerli kimliktir. Yeni kurulan oluşumun misyonu ve vizyonu da budur” diye konuştu. Oğan’ın sözleri sosyal medyada da çeşitli tepkilere neden oldu.

İLK TEPKİ CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL'DEN

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Ayhan Oğan’ın sözlerine de sert tepki gösterdi. Oğan’ın anayasal düzeni bozmak istediği gerekçesiyle suç işlediğini savunan Özel, "Bir televizyondaki tartışma programında AK Partili bir eski yönetici biri çıkıp, ’15 Temmuz günü yeni bir devlet kurduk. Kabul etseniz de, etmeseniz de kurduk. Bu devletin kurucusu da Recep Tayyip Erdoğan’dır’ demiştir. Bu kişi, anayasal düzeni yıkma suçu işlemektedir. Ayhan Oğan denen bu zat, TCK 309’un maddesine göre açık suç işlemektedir. Anayasal düzeni yıkmayı kafaya koyduğunu açıkça söylemektedir. Buradan tüm Cumhuriyet savcılarını uyarıyoruz. Bu kişinin bu ifadeleri suç kapsamındadır. Bugün, anayasal düzene karşı işlenen suçlar en önemli suçlarken, savcıların hala harekete geçmemiş olmasını kabul edilebilir bulmuyoruz. TCK’nın 309’uncu maddesine göre parti olarak kendi hakkında suç duyurusunda bulanacağız" diye konuştu.


Etiketler Ayhan Oğan
Yorumlar