Anasayfa /  Ekonomi

AK Partili isimden ekonomik gidişata OHAL talebi! Akşener'den tepki...

AK Parti iktidarı döneminde hazırlanan reform yasalarının mimarlarından ünlü hukukçu Prof. Dr. İzzet Özgenç, "Kaçınılmaz görünen ağır ekonomik bunalım sebebiyle OHAL ilânına toplum olarak hazırlıklı olmamız gerekir" yorumunda bulundu. Özgenç'in bu açıklamalarına İYİ Parti lideri Meral Akşener'den yorum geldi. Akşener, "Bu Türkiye'nin iflas etmesine sebep olur. Sakın ha böyle bir el uzatma olmasın" dedi.

Abone ol
Abone ol 14 Aralık 2021 18:24

Türkiye'de hukuk alanındaki etkisiyle tanınan Prof. Dr. İzzet Özgenç, OHAL açıklamasıyla bir anda gündeme oturdu. Özgenç, "Kaçınılmaz görünen ağır ekonomik bunalım sebebiyle OHAL ilânına toplum olarak hazırlıklı olmamız gerekir" yorumunda bulundu.

KISA SÜREDE GÜNDEM OLDU
Prof. Dr. Özgenç'in açıklamaları kısa süre içerisinde sosyal medyada gündem oldu. Özgenç'in sözleriyle ilgili başta Twitter olmak üzere sosyal medyada çok sayıda paylaşıma imza atıldı.

 TARTIŞMALARA AKŞENER DE KATILDI
Hukukçu Özgenç'in OHAL açıklamalarıyla ilgili İYİ Parti lideri Meral Akşener'den de dikkat çeken sözler geldi. Akşener, gazetecilere yaptığı açıklamada Özgenç'in etkili bir isim olduğunu ve sözlerinin dikkatle izlenmesi gerektiğini belirtti.

 "TÜRKİYE'NİN HUKUKİ SİSTEMİNDE ETKİLİ BİR HOCA"
İYİ Parti lideri Akşener'in sözlerinin devamı şu şekilde: "Bugün itibarıyla dış güçleri iki günlük bir süre için kenara koymuşlar. Bunu yorumlarsak eğer, iki görüş geldi dünden itibaren hepimizin önüne: Birincisi Japon bankasının raporu, ikincisi İzzet Özgenç hocanın yorumu... İzzet Özgenç hocamız aynı zamanda hukuk profesörüdür. Türkiye'nin hukuki sisteminde çok etkili bir hocadır. 'OHAL ilan edilebilir' diye bir kavram var.

"HERKESİ CİDDİYETE DAVET EDİYORUM"
Dış güçler işi bırakılmış bir kenara ve iç güçlere gelmiş iş... İç güçler denildiği zaman, İzzet Hoca'nın tarifi üzerinden bakarsak sermaye kontrolünden başlayarak bankadaki vatandaşın dolar mevduat hesaplarına kadar bazı adımların atılabileceği gibi bir endişe yaratır, ki bu Türkiye'nin gerçekten çok çok zor duruma, iflas etmesine sebep olur. Bu konuda da herkesi ciddiyete davet ediyorum. Sakın ha böyle bir el uzatma olmasın!"

Toplantı gündeme damga vurmuştu! İşte iş insanlarının Bakan Nureddin Nebati'den ilk talebi: Bizi yüksek enflasyona yedirmeyinEkonomi
 

Yorumlar