Anasayfa /  Politika

AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum oldu

AK Parti'de gözler İstanbul adayına çevrildi. Yarın 12 büyükşehir ve 16 ilde adaylar açıklanacak. Geriye kalan 46 belediye başkan adayı ise Ankara'da açıklanacak. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ile ilgili son dakika bilgisi gündeme geldi. AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayının Murat Kurum olduğu öğrenildi. İşte konuya ilişkin detaylar.

Abone ol
Abone ol 07 Ocak 2024 01:15

AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum oldu

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın aday listesi merak ediliyor, özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayının kim olacağı konuşuluyordu. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için karar verildiği öğrenildi.

Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul ve Ankara'da kimi aday göstereceği merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Haliç Kongre Merkezi'nde açıklayacağı 12'si büyükşehir, 28 belediye başkan adayından biri de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak. Bu ismin eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum olacağı kulislere yansırken öğrenilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurum'a adaylığını tebliğ etti.

AK Parti'nin kulislerinde birden fazla isim dillendirilirken son kararın verildiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Milletvekili Murat Kurum'a aday olacağını bildirildi. Haberin ardından Kurum'un sosyal medyada dolaşıma giren videosu gündem oldu.

"16 MİLYON İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"
Adayın Murat Kurum olduğunun açıklanmasının ardından sosyal medyada Murak Kurum'un çalışma arkadaşlarına haberi duyurduğu anlar gündem oldu. Kurum'un 16 milyon İstanbulluya seslendiği videoda, "İstanbul'un karmaşasını, düzensizliğini, insanlarımız deprem riski kaygısını ortadan kaldırmak için tüm ekibimizle sokak sokak, mahalle mahalle çalışacağız." dedi. 

AK PARTİ'NİN İSTANBUL ADAYI MURAT KURUM KİMDİR?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Haliç Kongre Merkezi'nde açıklayacağı 12'si büyükşehir, 28 belediye başkan adayından biri de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak. Bu ismin eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum olacağı kulislere yansırken edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuruma'a adaylığını tebliğ etti.

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı için yarın gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasına çevrildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12’si büyükşehir olmak üzere 28 belediye başkan adayını İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek toplantıda açıklayacak.

Açıklanacak isimler arasında İstanbul adayının da olması toplantıya dikkatleri daha da artırırken bu ismin kulislere yansıdığı gibi Murat Kurum olması bekleniyor. Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul adaylığını Kurum’a tebliği etti.

MURAT KURUM KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?
1976 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı.1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Kentsel Dönüşüm üzerine 2017 yılında tamamladı.

 

Yorumlar