Anasayfa /  Foto Galeri

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayları belli oldu! İşte İl il sıralı liste ve özgeçmişleri

AK Parti 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için yoğun bir hazırlığın içerisinde. Bu kapsamda devam eden aday tanıtım toplantısı yarın saat 14.00'te ATO Kongre Merkezi'nde yapılacak. AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayları belli oldu! İşte İl il sıralı liste ve özgeçmişleri

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayları belli oldu! İşte İl il sıralı liste ve özgeçmişleri - Sayfa 1

İŞTE KENDİSİNE ADAYLIKLARI TEBLİĞ EDİLEN İSİMLER 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında Ankara ve İzmir'in de olduğu 17'si büyükşehir toplamda 48 belediye başkan adayını daha açıklayacak. Parti kurmayları tarafından adaylara görev tebliği başlandı.

Daha önce 14 Ocak Pazar günü yapılacağı duyurulan toplantı, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde terör örgütü PKK'nın saldırısında 9 askerimizin şehit olması nedeniyle ertelenmişti.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayları belli oldu! İşte İl il sıralı liste ve özgeçmişleri - Sayfa 2

İşte adayları belli olan 48 il:

Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Malatya, Sakarya, Şanlıurfa Tekirdağ, Trabzon, Van, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bilecik, Burdur, Bolu, Çorum, Mardin, Hakkâri, Iğdır, Kırşehir, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli, Zonguldak, Gümüşhane, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Uşak ve Yozgat.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayları belli oldu! İşte İl il sıralı liste ve özgeçmişleri - Sayfa 3

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir (Yüreğir Belediye Başkanı) 

Fatih Mehmet Kocaispir'in özgeçmişi 

Fatih Mehmet Kocaispir, 1975 yılında Kadirli’de doğdu. Kadirli İmam-Hatip Lisesi’nden 1993, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1998 yılında mezun oldu. Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yönetim ve Organizasyon dalında yüksek lisans yapan Kocaispir, avukatlık stajını tamamladıktan sonra 2000 yılından bu yana Adana Barosuna kayıtlı olarak serbest avukatlık yapmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır. 

Fatih Mehmet Kocaispir, Yumurtalık’ta geliştirilen, enerji sektöründeki en büyük özel sektör yatırımlarından biri olan Doğu Akdeniz Petrol Rafinerisi Projesinde koordinatör olarak görev üstlendi. Ceyhan–Yumurtalık Bölgesinde enerji-stratejik yatırımların geliştirilmesinde; sorunlar, çözüm önerileri ve yönetim modelleri ve ayrıca; Bürokrasi Kavramı, Küreselleşme ve Bürokrasi, Türk Bürokrasisinin Özgün Yapısı ile ilgili çalışmaları vardır. 

Fatih Mehmet Kocaispir, AK Parti Genel Merkezi Gençlik Kolları Kurucu MKYK üyeliği ve Adana Gençlik Kolları kurucu İl Başkanlığı, 2004 yerel seçimlerinde Seyhan/Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen Kocaispir, aynı dönemde Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyeliği görevinde bulundu. 

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayları belli oldu! İşte İl il sıralı liste ve özgeçmişleri - Sayfa 4

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok (Keçiören Belediye Başkanı) 

Turgut Altınok'un özgeçmişi 

Turgut Altınok, 1962 yılında Ankara'nın Balâ ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulu'nda, ortaöğrenimini Keçiören Kalaba Lisesi'nde tamamladı. Yükseköğrenimini uluslararası hukuk alanında yapan Altınok, Türkiye- Azerbaycan ilişkilerinin geliştirilmesi için yürüttüğü çalışmalardan dolayı Azerbaycan Uluslararası Vektör İlim Merkezi tarafından "Fahri Doktora" unvanına lâyık görüldü. Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi'nde ders verme yetkisiyle "Profesör" oldu.

1994 yerel seçimlerinde MHP'den, 1999 yerel seçimlerinde ise Fazilet Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanı seçildi. Altınok, kuruluş aşamasında içerisinde bulunduğu AK Parti'den 2004 yerel seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanı seçilirken, 31 Mart 2019'da yapılan son yerel seçimlerde yeniden Keçiören Belediye Başkanlığı görevini üstlendi. Turgut Altınok, evli olup iki kız, iki erkek çocuk babası.