Anasayfa /  Güncel

Ahbap nedir, nasıl kuruldu? Ahbap ne zaman kuruldu?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depreminin ardından Ahbap Derneği’nin yürüttüğü yardım kampanyası en çok konuşulan konulardan birisi oldu. Haluk Levent tarafından kurulan Ahbap için merak edilenler haberimizin detay kısmında...

Abone ol
Abone ol 11 Şubat 2023 16:30

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depreminin ardından Ahbap Derneği’nin yürüttüğü yardım kampanyası en çok konuşulan konulardan birisi oldu. Haluk Levent tarafından kurulan Ahbap için merak edilenler haberimizin detay kısmında...

AHBAP DERNEĞİ NEDİR, AMACI NE?

2017 senesinde kurulan Ahbap Derneği’nin ülkenin birçok bölgesinde gönüllüleri bulunuyor. Ahbap Derneği’nin amacı ihtiyaç sahibi herkes için ayni ve nakdi yardım yapmaktır. Ahbap Derneği, toplumda yardımlaşma kültürünü güçlendirerek yaymayı amaçlarken, iyi insan ve iyi toplumun inşasına yardımcı olmak adına çalışmalarına son hız devam etmektedir. Derneğin kurucusu ünlü müzisyen Haluk Levent’tir.

HALUK LEVENT KİMDİR?

26 Kasım 1968 senesinde Adana’nın Yüreğir ilçesinde dünyaya gelen Haluk Levent’in dokuz kardeşi bulunuyor. Levent, ilkokulu Sabancı İlköğretim Okulu’nda tamamlamasının ardından Adana Atatürk Lisesi’nde eğitim gördü. Ardından yükseköğretime devam eden Haluk Levent  bir çok eğitim aldı. Orman Mühendisliği, Ankara Üniversitesi Kastamonu Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü ve Ankara Üniversitesi Muhasebe bölümünde kısa zaman öğrencilik yaptı. Bu esnada ticarete de adım atan Haluk Levent başarısız olunca Adana’dan temelli ayrıldı.

Şehir şehir gezerek şarkılarını söyledi. Sokak sanatçılığında zaman zaman başarılı olan Haluk Levent, 1992 yılında İstanbul’a geldi. Yolları Yıldıray Gürgen ile kesişince yaşamı değişti. 1993 senesinde ilk albümü “Yollarda” çıktı. Bu albüm sürpriz olarak yaklaşık iki yüz binlik satış rakamına ulaştı ve haluk Levent son hız piyasaya girdi.

İkinci albümü “Bir Gece Vakti” 1995 senesinde çıktı ve bir milyona yakın satış rakamıyla büyük başarı elde etti. 1996 senesinin sonunda “Arkadaş” albümü piyasaya çıktı. Bu albüm Anadolu rock müziğin en başarılı örneklerinden biri olarak görülür. Haluk Levent bu albüm için, "Bu albümle dünya standartlarını yakaladım" ifadelerini dile getirdi. Aynı senelerde birçok protestoya katılan ve etrafındaki herkese yardım etmek için mücadele eden sanatçı 30 senelik sanat yaşamına on beş albüm, on bin konser, iki kitap, yüzlerce ödül, yardım konserleri, iki tane 12 saatlik konser sığdırdı.

Ünlü şarkıçı, 2017 yılında Ahbap Derneği’ni kurdu. Bu dernekle beraber ihtiyacı olanlara burs, medikal cihaz ve ilaç temini, çeşitli yardım, etkinlik, kan ve kök hücre kampanyası ve eğitim faaliyeti düzenlemeye devam ediyor.

Haluk Levent son olarak Kahramanmaraş depremi sonrası başlattığı yardım kampanyası ile en çok konuşulan konular arasına girdi.

Yorumlar