Anasayfa /  Foto Galeri

AGİ kalktı mı? 2022 AGİ asgari ücrete dahil mi? İşte tüm merak edilenler

2022 yılı Asgari ücretin açıklanmasıyla birlikte gözler Asgari Geçim İndirimi'ne (AGİ) çevrilmişti. Yeni yılla birlikte AGİ'de flaş bir değişiklik yaşanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 yılında bir işçiye ödenecek en düşük ücret olan Asgari ücreti ve asgari ücret vergi muafiyetini duyurdu. Peki AGİ kalktı mı? 2022 AGİ asgari ücrete dahil mi?

AGİ kalktı mı? 2022 AGİ asgari ücrete dahil mi? İşte tüm merak edilenler - Sayfa 1

2022 yılında uygulanacak asgari ücret artık gelir vergisi ve damga vergisinden muaf tutulacak. Bugün apartman görevlileri için uygulanan vergisiz asgari ücret tüm çalışanlarda geçerli olacak. Peki Vergi iadesi olarak uygulanan AGİ kalktı mı, kimler alacak ve nasıl hesaplanacak? İşte cevapları

AGİ kalktı mı? 2022 AGİ asgari ücrete dahil mi? İşte tüm merak edilenler - Sayfa 2

Tüm Türkiye'nin heyecanla beklediği yeni asgari ücret belli oldu. Asgari ücrete yüzde 50.5'lik tarihi zam yapıldı. Müjdeyi Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Buna göre, 1 Ocak 2022'den itibaren geçerli olacak asgari ücret net 4 bin 253 lira 40 kuruşa yükseldi. Bu yılki asgari ücrete göre bin 427 lira 50 kuruş zam yapılmış oldu. Peki, AGİ kalktı mı? İşte yanıtı

AGİ kalktı mı? 2022 AGİ asgari ücrete dahil mi? İşte tüm merak edilenler - Sayfa 3

Asgari ücrete devlet de destek verdi. Asgari ücretteki gelir ve damga vergisi kaldırıldı. Böylece işçiler için 700 liranın üzerinde bir destek verilmiş oldu. Böylece apartman görevlileri için yıllardır uygulanan vergisiz asgari ücret tüm çalışanlar için geçerli hale geldi.

AGİ kalktı mı? 2022 AGİ asgari ücrete dahil mi? İşte tüm merak edilenler - Sayfa 4

Apartman görevlilerinin brüt asgari ücretinden sadece SGK primi ve işsizlik sigorta fonu primi kesiliyor. Vergi kesintisi yapılmıyor. Dolayısıyla vergi iadesi şeklinde uygulanan Asgari Geçim İndirimi de gerçekleşmiyor. Yani vergi alınmadığı için iadesi de olmuyor.