Anasayfa /  Güncel

Afrin'den yürek yakan şehit haberi

Türkiye'nin Afrin operasyonu sürüyor. Azez'den ilerleyen ÖSO birlikleri akşam saatlerinde PYD/PKK'nın elinden aldığı Burseya Dağı'ndan geri çekildi.

Abone ol
Abone ol 22 Ocak 2018 23:16

AFRİN operasyonunda üçüncü gün geride kaldı. Türkiye'nin Suriye'deki terör hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda 15 nokta teröristlerden tamamen temizlendi. Bu arada PKK/PYD'nin hiç beklemediği bir nokta olan Azez'in doğusundan harekete geçen ÖSO birlikleri Burseya Dağı'nı akşam saatlerinde ele geçirse de bir süre sonra bölgeden geri çekildiği belirtildi. Öte yandan TSK, operasyonda bir askerin şehit olduğunu duyurdu.

Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nda 3. gün. TSK'nın dün başlattığı kara harekatı devam ediyor. Askeri birlikler Afrin'de 8 kilometre içeri girdi. AA'nın aktardığına göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in doğusundaki Azez'den ilerleyerek stratejik önemdeki Burseya Dağı'nı ve üç köyü ele geçirdi.

BİR ASKER ŞEHİT OLDU

Bu arada TSK, Zeytin Dalı Harekatı'nda bir askerin şehit düştüğünü açıkladı. TSK'dan yapılan açıklama şöyle:

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 22 Ocak 2018 tarihinde Kilis/Gülbaba Köyü güneydoğusunda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz."

Afrin operasyonunda verdiğimiz ilk şehit Musa Özalkan ve twitter profiline sabitlediği tweet'i.

Afrin şehidimiz Musa Özalkan’ın duygulandıran vasiyeti.

Mekanın cennet olsun.


Yorumlar