Anasayfa /  Güncel

Afganistan'dan tahliye edilen İrem hemşirenin kurtuluş gözyaşları!

TGRT Haber stüdyosunda, Sevda Türküsev ile Erol Köse'nin sunduğu Bilmedikleriniz programında konuşan İrem Kahraman, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Kahraman "Taliban elektrikli kırbaçla herkese vuruyordu. Benim de omzumu sıyırdı. Türküm deyince kırbaçla vurmayı kestiler. Ceketimi çıkarınca 'haram' diyerek üzerime yürüdüler. Türk askerini görünce kendimi Türkiye'de sandım" dedi.

Abone ol
Abone ol 20 Ağustos 2021 12:55

Taliban’ın kontrolü ele geçirdiği Afganistan'dan kaçmak isteyenler Kabil'deki Hamit Karzai Havaala'ına akın etti. Türkiye ise vatandaşlarını kurtarmak için tahliye operasyonu başlattı. Mahsur kalan Türk vatandaşları arasında hemşire İrem Kahraman ise havalaanı giriş kapısında mahsur kaldı. TGRT Haber, 20 yaşındaki İrem Hemşire'nin hikayesini dünyaya duyurdu. Dışişleri Bakanlığı'nın devreye girmesi ile Türk askeri, İrem Kahraman'ı bulunduğu yerden alarak güvenli bölgeye götürdü. İrem Hemşire bu sabah 273 kişiyi taşıyan tahliye uçağı ile İstanbul'a indi ve TGRT Haber canlı yayınına katıldı.

Bilmedikleriniz programında Erol Köse ve Sevad Türküsev'in sorularını cevaplayan İrem Hemşire, yaşadıkrılarını anlatırken sevin gözyaşlarını tumamadı.

TÜRK ASKERİNİ GÖRÜNCE SARILDIM, KENDİMİ TÜRKİYE’DE HİSSETTİM
Kahraman, “Türkiye’de olmaktan çok mutluyum, sağ salim gelebildik. Olayların şokunu halen yaşıyorum, burada olduğuma inanamıyorum. Türk askerlerini görünce kendimi Türkiye’de sandım, öyle güvende hissettim. İnanılmaz sevinçliydim. Türk askeri olmasa oradan çıkamazdık” dedi.

 Taliban’ın Kabil’i kontrol altına almasıyla Kabil Havalimanına geldiğini belirten Kahraman, tahliye uçağını kaçırışını şöyle anlattı: “15 Ağustos’ta Kabil Havalimanına gittik, Türkiye’den uçak gelmişti. Uçağa binmeye hazırlanıyordum. Taliban geldi denilince havalimanı yetkilileri kaçtı, ortalık bir anda karıştı. Öyle bir kaos oldu ki herkes birbirini eziyordu, insanlar çığlıklar atıyordu, ateş açılıyordu. Kıyamet yeri gibiydi. Gece de bomba sesleri, çatışma sesleri, silah sesleri vardı. Öncesinde dönmeyi düşündüm ama bilet bulmadım.”

 

Yorumlar