Anasayfa /  Güncel

AFAD Dağ Arama Kurtarma Ekibi, şehit ve gaziler için gösteri inişi yaptı

Aksaray'da AFAD Dağ Arama Kurtarma ekibi, şehit ve gaziler için, yüksekliği 50 metreyi bulan bir binadan gösteri inişi gerçekleştirdi.

Abone ol
Abone ol 06 Mart 2017 03:35

AKSARAY

Aksaray'da, AFAD Dağ Arama Kurtarma ekipleri, şehit ve gaziler için 50 metre yüksekliğindeki binadan gösteri inişigerçekleştirdi.

"Deprem Haftası" dolayısıyla Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen etkinlikte 6 kişilik ekip, 50 metre yüksekliğindeki binaya çıktı. 

Buradan halatlar yardımıyla, şehit ve gazilerin isimlerinin yer aldığı pankartla iniş yapan ekibin gösterisine, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Aksaray İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cezmi Türkmen, ajans muhabirine yaptığı açıklamada, 11 kişilik Dağ Arama Kurtarma ekiplerinin bulunduğunu söyledi.

Ekibin profesyonel şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Türkmen, "Etkinlik kapsamında arkadaşlarımız şehit ve gazilerimiz anısına gösteri inişi yaptı. Vatan için gözlerini kırpmadan şehadete yürüyen şehitlerimizi ve gazi olmuş vatandaşlarımızı bu şekilde anmak istedik." diye konuştu.

AFAD NEDİR?





Deprem riskini azaltmada ve depremlerle baş edebilmede hazırlıklı ve dirençli bir toplum yaratılması, bu amaca yönelik kurumsal alt yapının oluşturulması ve konuyla ilgili AR-GE faaliyetlerinin önceliklerinin belirlenmesini hedefleyen "Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı"nın ana amacı, "depremlerin neden olabilecekleri fiziksel, ekonomik, sosyal, çevresel ve politik zarar ve kayıpları önlemek veya etkilerini azaltmak ve depreme dirençli, güvenli, hazırlıklı ve sürdürülebilir yeni yaşam çevreleri oluşturmaktır."

Çok kısa bir şekilde UDSEP-2023




Deprem kayıplarının en aza indirgenmesini hedefleyen stratejik yaklaşımlar ve eylem dizileri içeren bir belge olması açısından ülkemizde örnek bir çalışmadır,


Hazırlanması sürecinde geçmiş deneyimler, bilgi ve belge arşivinden faydalanılmasının yanısıra günümüz modern afet yönetim sistemlerince de önerilen çok paydaşlı bir katılım ile hazırlanmış, kamu, özel sektör, üniversiteler, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin sürece katkı vermeleri sağlanmıştır,


Çocuklardan öğretmenlere, ustadan kalfalara, kamu kurumlarından özel sektöre, merkezi yönetimden yerel yönetimlere ve STK dahil tüm kesimlerin depremlere karşı farkında olmalarını amaçlayan birçok eylemler içermektedir,


Ülkemizde değişik meslek disiplinlerinin kendilerine yöelik içinde bir eylem bulabilecekleri kapsamlı bir belgedir.




AA-AFAD


Yorumlar