Anasayfa /  Güncel

Adalet Bakanı Gül'den yeni anayasa açıklaması

Erdoğan'ın açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı ile ilgili konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül 'iki yıllık uygulama süreci var. Tüm faaliyetler iki yıl içinde tamamlanmış olacak' dedi.

Abone ol
Abone ol 03 Mart 2021 11:43

Bakan Gül'ün açıklamalarından satır başları şöyle;

Hedef özgür birey, güçlü toplum, demokratik Türkiye

AK Parti'nin kurulduğu günden beri sürekli ve kesintisiz sürdürdüğü reform yolculuğunun bir adımı.

İnsan Hakları Eylem Planı'nda en önemli başlık sizin için ne derseniz, ben hukuk güvenliği derim. Uygulandıkça, İstiklal Caddesi'nde, Kızılay Meydanı'nda, Diyarbakır Sur'da, İzmir Konak'ta da bunun meyveleri vatandaşlarımız tarafından hissedilecek.

Anayasa uzlaşmayı gerektiren bir belge. Herkesin anayasası olacak bir süreci, katılımcı bir şekilde yapalım istiyoruz

Önce insan dedik her kesimin görüşü ortaya konuldu.

Türkiye, darbecilerin yaptığı bir anayasa ile yönetilmeye mahkum mu? Siviller, siyasi partiler, anayasa yapmaktan aciz mi? Elbette değil. Türkiye buna layık, bunu önümüzdeki dönemde yapacağına inanıyorum.

Eleştiriler çok değerlidir, büyük titizlikle inceleyeceğiz, yapıcı, ciddi eleştirileri dikkate alacağız. Bu bir kanun metni değil, iyi niyet belgesi.

İnsan Hakları Eylem Planı'nın iki yıllık uygulama süreci var. Tüm faaliyetler iki yıl içinde tamamlanmış olacak.

Sadece partiler için çıkan bir metin değil, bütün insanlarımız için... Tüm vatandaşlarımızı ilgilendirdiği için, konuyu toplumun her kesimiyle beraber çalıştık.

Hedeflerimizi koyacağız, milletimizin denetimine açacağız. Vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren konuların gecikmeksizin kanunlaşacağını düşünüyorum.

Yorumlar