Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Adalet Bakanı Gül'den koronavirüs açıklaması!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yargıdaki koronavirüs tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Gül, yargıdaki normalleşme takvimine yönelik önemli ifadeler kullandı. Gül, bayram sonrasını işaret etti, "Bilim Kurulu'nun önerileri ile normalleşme adımları atılacak." dedi.

Abone ol
Abone ol 12 Mayıs 2020 14:24

 Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yargıdaki koronavirüs tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Gül, yargıdaki normalleşme takvimine yönelik önemli ifadeler kullandı. Gül, bayram sonrasını işaret etti, "Bilim Kurulu'nun önerileri ile normalleşme adımları atılacak." dedi. 

Bakan Gül'ün açıklamalarından satır başları şöyle;

Türkiye tüm dünyanın gıpta ile izlediği bir süreç yönetimi gösteriyor. Virüs, din, dil, ırk ayırt etmiyor. Hukukta özgürlükleri kısıtlamanın orantılılık, gereklilik gibi konuların ne kadar doğru olduğunu görmekteyiz. Artık 'Yeni normal' var. Sayın Cumhurbaşkanımız Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin hayata geçmesi için gerekli desteği vermiştir.

Milletimize taahhüt ettiğimiz tüm reformları hayata geçirmek için gayret göstermekteyiz. Yaptığımız ve yapmaya çalıştığımız tüm çalışmalar hukukun üstünlüğüne dayanarak, vatandaş odaklı çözüm üretmek içindir. Hukuk devleti kelimesinin işlevselliğini kazanması için her türlü görüşe açık olduğumuzun bilinmesini isteriz. Yüksek mahkemeleri hak duygusunun en yüksek temsilidir.

Adliyeler, noterlikler için yine bir yol haritası çalışması yapıldı. Bayramdan sonra tüm uygulamalar yumuşatılacaktır. Tüm bu çalışmalar Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun uygun bulması ile yürürlüğe girecektir. 

 

 

Yorumlar