Anasayfa /  Dünya

ABD'li kongre üyesinden Netanyahu ile ilgili açıklama!

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Joaquin Castro, İsrail'in rehinelerin serbest bırakılması yerine Filistinlileri genel olarak cezalandırmaya öncelik verdiğini ifade etti.

Abone ol
Abone ol 11 Kasım 2023 14:00

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Joaquin Castro, İsrail'in rehinelerin serbest bırakılması yerine Filistinlileri genel olarak cezalandırmaya öncelik verdiğini ifade etti.

İsrail, 7 Ekim'de Hamas'ın Aksa Tufanı baskınını bahane ederek başlattığı saldırılarda 11 binden fazla sivili kaybetti. Kentin güneyine kaçan Filistinliler, burada da İsrail ordusunun saldırılarına maruz kalmaktadır.

İsrail ordusu, Gazze'ye girişinin nedeni olarak rehineleri kurtarmak ve Hamas'ı sona erdirmeyi belirtti, ancak şu ana kadar yaklaşık 250 rehineden sadece 5'ini kurtarabildi. ABD Temsilciler Meclisi üyesi Joaquin Castro, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"Gazze'ye 20 binden fazla bomba atıldı, sadece 5 rehine kurtarıldı"

Castro, Savunma Bakanlığı Orta Doğu Politikasından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Dana Stroul'a oturumda şu soruyu yöneltti: "Gazze'ye bugüne kadar ne kadar bomba atıldığını biliyor musunuz?" Stroul'un "hayır" yanıtı üzerine, Castro, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarında 20 binden fazla bomba kullanıldığını belirtti. Ayrıca, bu saldırılara rağmen bugüne kadar sadece 5 rehinenin serbest bırakıldığına dikkat çekti.

"Netanyahu, rehineleri önemsemiyor"

Castro, şu ifadeyi kullanarak düşüncelerini dile getirdi: "Sanırım Başbakan Netanyahu'nun önceliği, rehinelerin serbest bırakılması yerine Filistinlileri toplu olarak cezalandırmaktır."

"Doğrudan bir ambulansı, mülteci kamplarını 2-3 kez vurdular. Bunu nasıl açıklayacağız?"

Uzun süredir destek verdikleri İsrail'in, sivillere ve altyapıya yönelik saldırılarını eleştiren Castro, "Doğrudan bir ambulansı vurdular, mülteci kamplarını 2-3 kez vurdular. Bunu nasıl açıklayacağız?" şeklinde konuştu.

Castro, gelişmeleri değerlendirirken "İsrail'in neden bir ambulansı hedef aldığını, neden 30 basın mensubunu, 4-5 bin çocuğu öldürdüğünü" sorguladığını belirtti.

Gazze'de gıda ve su eksikliğinin devam ettiğine dair aldığı rahatsız edici haberleri paylaşan Castro, su sisteminin arızalandığını hatırlatarak Gazze'deki insani durumu sordu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Yakın Doğu İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Barbara Leaf, soruya şu yanıtı verdi: "Su sistemi çabalarımızın odak noktası oldu. Su başlangıçta kesilmişti. İsraillilerin suyu tekrar açmasını sağladık."

 

Yorumlar