Anasayfa /  Dünya

ABD'nin kıyı şehirleri boşaltılıyor! Nedeni iklim değişikliği

ABD'de Ulusal Okyanus ve Atmosfer Yönetimi'nin yayınladığı Ulusal İklim Değerlendirmesi başlıklı raporda kıyıda su seviyesinde değişiklikler ve artan sıcaklık nedeniyle kıyı şehirlerde yaşayan insanların iç kesimlere göç edebileceği değerlendirilmesi yapıldı.

Abone ol
Abone ol 24 Kasım 2018 11:59

Dünya küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkileriyle mücadele ederken, Trump yönetimi geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili çarpıcı bir rapor yayınladı.

Ulusal Okyanus ve Atmosfer Yönetimi isimli kurum tarafından Ulusal İklim Değerlendirmesi başlığıyla yayınlanan raporda deniz seviyesindeki değişikliklere dikkat çekildi ve bu değişikliğini ABD nüfus dağılımında yeniden şekillendirebileceğine dikkat çekildi.

Raporda en düşük su seviyesi tahminleri gerçekleşse bile kıyı şeridindeki şehirleri boşaltmanın kaçınılmaz hale gelebileceği vurgulandı.

New Jersey, Massachusetts ve New York gibi şehirlerde yaşayan milyonlarca insanın kıyı şeridini boşaltarak ülkenin iç kesimlerine doğru göç etmek zorunda kalacaklarına dikkat çekilen raporda yükselen sıcaklıklar ve su seviyesinin giderek artan oranda altyapısal zararlara yol açacağı ve ülkedeki üretim seviyesini de aşağılara çekeceği değerlendirmesi yapıldı.

Ulusal İklim Değerlendirmesi raporunun Şükran Günü'nden hemen sonraki gün olan Black Friday'de yayınlanması da tepki çekti. Raporun, ABD'de haberlere ilginin en düşük olduğu ve nüfusun önemli bir bölümünün alışveriş merkezlerine akın ettiği bir günde yayınlanması raporun bulgularının dikkat çekmemesine yönelik bir girişim olarak değerlendirildi.

Kaynak: HaberTürk


Yorumlar