Anasayfa /  Dünya

ABD Putin ve Lavrov'a yaptırım uygulayacak!

ABD Başkanı Biden, ABD'nin Avrupa'daki kapasitesini artırmak ve NATO'ya destek olmak için Avrupa'ya ek asker gönderme emri verdi. Beyaz Saray sözcüsü Psaki, ABD'nin Putin, Lavrov ve diğer Rus yetkililerine yaptırım uygulayacağını açıkladı. Biden, "Putin, Batı'yı bölemedi" ifadesini kullandı.

Abone ol
Abone ol 26 Şubat 2022 09:26

ABD Başkanı Joe Biden, ABD’nin Avrupa’daki kapasitesini artırmak ve NATO’ya destek olmak için Avrupa’ya ek asker gönderme emri verdi.

Putin’in Batı’yı bölmeyi başaramadığını söyleyen ABD Başkanı Biden, “ABD NATO topraklarının her santimini savunacak. NATO’nun kapısı değerlerimizi paylaşan Avrupa ülkelerine açık kalacak” dedi.

 PSAKİ: AB VE İNGİLTERE’NİN ADIMINI ABD TAKİP EDECEK

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki düzenlediği basın toplantısında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a yönelik yaptırım açıklayan Avrupa Birliği ve İngiltere’nin bu adımını ABD’nin takip edeceğini belirtti. Psaki, Putin’e yönelik getirilebilecek yaptırımların ABD’ye seyahat yasağını da içereceğini söyledi.

Psaki ayrıca Kiev'in düşmesinin ihtimal dahilinde olduğunu belirtti.

SWIFT yaptırımlarının da masadaki seçenekler arasında olduğunu belirten Psaki Kiev'in düşmesinin ihtimal dahilinde olduğunu söyledi.

AB Yüksek Temsilcisi Borrell AB, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u yaptırım listesine aldığını duyurdu. Kabul ettiğimiz paketle Putin rejimine ekonomik olarak büyük destek veren kişileri hedef aldık. AB yaptırımları Rusya'da enflasyonun yükselmesine neden olacak, endüstriye zarar verecek ve yabancı yatırımın azalmasına neden olacak. Mesele ne Ukrayna ne Avrupa, asıl mesele uluslararası hukukun ihlali. Borrell, "Rusya'nın hedefi açıkça Kiev'de kendine yakın bir hükümet kurulmasıdır" dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a karşı yaptırımların uygulamaya konduğunu duyurdu.

İngiltere'de Rusya'nın askeri müdahalede bulunduğu Ukrayna'ya destek olmak amacıyla Başbakanlık Ofisine, Ukrayna bayrağı asıldı.

Etiketler abd putin lavrov swift
Yorumlar