Anasayfa /  Dünya

ABD Başkanı Trump, Güney Kore'de

ABD Başkanı Donald Trump 12 günlük Asya gezisinin ikinci durağı olan Güney Kore'ye ulaştı. Trump, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile ortak basın toplantısı yaptı, Kuzey Kore'ye gözdağı vermeyi ihmal etmedi

Abone ol
Abone ol 07 Kasım 2017 12:05

ABD Başkanı Donald Trump ve First Lady Melania Trump'ı taşıyan Air Force One uçağı Güney Kore'nin başkenti Seul'deki Osan Hava Üssü'ne sabah saatlerinde indi.



Trump ardından Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile birlikte  helikopterle ABD'nin Camp Humphreys üssüne giderek buradaki askerlerle birlikte sofraya oturdu.



Trump'ın ziyareti sırasında ABD Başkanı'nı taşıyan kortejin geçişi sırasında Kuzey Kore ile olası bir savaşa karşı çıkan Güney Koreliler protesto gösterisi yaptı. 'Trump'a ve Savaşa Hayır' pankartları taşındı.







Trump'ın ülkedeki ziyareti 2 gün sürecek. Trump, Japonya ziyareti sırasında Kuzey Kore'yi 'medeni dünyaya tehdit' olarak nitelemiş, askeri seçeneği dışlamadıkları yönündeki açıklamalarını yinelemişti. Güney Koreli lider Moon'un ise Kuzey Kore ile diyaloğu tercih ettiği ve olası bir askeri girişime karşı çıktığı biliniyor.



Trump'ın iki Kore arasındaki 'askerden arındırılmış bölgeyi' ziyaret etmesi ise beklenmiyor.

 

KUZEY KORE'YE GÖZDAĞI VERDİ



Trump, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile düzenlediği ortak basın toplantısında Kuzey Kore krizi konusunda "ABD gerekli olduğu takdirde 'her çeşit' askeri imkanı kullanacak" ifadelerini kullandı. Ortak basın açıklamasında 'Güney Kore ile müttefiklik her zamankinden önemli' diyen Trump, ABD'nin Kuzey Kore konusunda "gerekli olduğu takdirde her çeşit askeri imkanı kullanacağını' belirtti.



Ancak Kuzey Kore konusunda 'Çok fazla ilerleme kaydediyoruz" ifadelerini kullanan Trump, Pyongyang'a 'masaya oturması' ve 'bir anlaşma yapması' çağrısında bulundu.



Seul'ün ardından Çin'de temaslarda bulunacak Trump, Vietnam ve Filipinler'i de ziyaret edecek.





Posta

 


Etiketler donald trup
Yorumlar