Anasayfa /  Eğitim

9 Aralık AKS sonuçları açıklandı mı? Aday öğretmen sınav sonuçları sorgulama

Öğretmen adaylarının merakla beklediği 9 Aralık AKS sonuçları açıklandı mı? İşte AKS (Adaylık Kaldırma Sınavı) sınav sonuçları ile ilgili bilgiler ve Aday öğretmen sınav sonuçları sorgulama sayfası.

Abone ol
Abone ol 27 Aralık 2018 14:05

9 Aralık AKS sonuçları açıklandı mı? AKS sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB son dakika açıklaması araştırılıyor. Aday öğretmen sınav sonuçları açıklandı mı?  Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), sözleşmeli ve kadrolu aday öğretmenler için düzenlenen Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS), 9 Aralık 2018'de 81 il merkezinde tek oturumda gerçekleşti. Aday öğretmenlerin sınava girebilmeleri için performans değerlendirmesi sonucunda başarılı olmaları, sınav tarihinde bir yıl fiilen çalışma şartını tamamlamaları ve sınava giriş ücretini süresi içinde yatırmaları gerekiyordu. 9 Aralık tarihinde tek oturum üzerinden gerçekleştirilen aday öğretmen adaylık kaldırma sınavı, sonuçları ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın sistemi üzerinden sorgulanabilecek. Sonuçların sınavın ardından 15 gün içerisinde açıklanacağını duyuran Milli Eğitim Bakanlığı, konuyla ilgili duyuruyu resmi internet sitesinden yapacak. Sınav 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilir. Başarı puanı 60 (altmış) ve üzerinde olan aday öğretmenler (sözleşmeli/kadrolu) başarılı sayılır. Sınav sonuçlarının Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce valiliklere bildirilmesinin ardından başarılı olan aday öğretmenler (sözleşmeli/kadrolu) adaylık sürecini tamamlamış sayılır.

ADAY ÖĞRETMEN ADAYLIK KALDIRMA SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

9 Aralık tarihinde tek oturum üzerinden gerçekleştirilen aday öğretmen adaylık kaldırma sınavı, sonuçları ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın sistemi üzerinden sorgulanabilecek. Sonuçların sınavın ardından 15 gün içerisinde açıklanacağını duyuran Milli Eğitim Bakanlığı, konuyla ilgili duyuruyu resmi internet sitesinden yapacak.

 

60 ALAN BAŞARILI SAYILACAK

Sınav 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilir. Başarı puanı 60 (altmış) ve üzerinde olan aday öğretmenler (sözleşmeli/kadrolu) başarılı sayılır.

Sınav sonuçlarının Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce valiliklere bildirilmesinin ardından başarılı olan aday öğretmenler (sözleşmeli/kadrolu) adaylık sürecini tamamlamış sayılır.

SINAV NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Adayın cevap kâğıdı 2 adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır.

Okutulan cevap kâğıtlarında doğru ve yanlış cevap sayıları tespit edilerek 4 (dört) yanlış 1 (bir) doğruyu götürecektir.

Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacaktır.

 

Sınavda yer alacak her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek; hatalı olan soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden hesaplanması suretiyle puanlama yapılacaktır.



Yorumlar