Anasayfa /  Foto Galeri

81 il için TOKİ sosyal konut müjdesi! TOKİ başvuruları ne zaman başlıyor, şartları neler?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ sosyal konut projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum’un 81 il için TOKİ sosyal konut müjdesi vermesinin ardından TOKİ başvuru şartları ve tarihleri araştırılmaya başlandı. Peki, TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak?

81 il için TOKİ sosyal konut müjdesi! TOKİ başvuruları ne zaman başlıyor, şartları neler? - Sayfa 1

TOKİ’nin belirli gelir gruplarına göre ve belirli kategorilerde yaptığı toplu konutlardan birine sahip olmak isteyen vatandaşlar uygun fiyatları konut imkanından yararlanmak için gelecek resmi açıklamaları beklemeye başladı. Başvurularda engel durumu, şehit ve gazi yakınlığı, maddi gelir durumu ve üzerine kayıtlı konut gibi detaylara göre sıralandırma yapılıyor. Bu sıralandırmanın ardından başvurularda öncelik sırası belirleniyor ve kura oluşturuluyor. Kura çekimi sonrasında da hak sahipleri belli oluyor.

81 il için TOKİ sosyal konut müjdesi! TOKİ başvuruları ne zaman başlıyor, şartları neler? - Sayfa 2

TOKİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ  sosyal konut projesi ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı. 81 il için sosyal konut müjsesi veren Bakan Kurum, ''TOKİ konut sektöründe bu yüzden var. Son 20 yılda bir milyon 200 bin konut ürettik. TOKİ'nin serbest piyasadaki payı yüzde 8'ken bunu yüzde 14'e çıkardık. Alt gelir grubu, konut alması zor olan vatadandaşlarımız için. Biz TOKİ'yle birlikte yakın zamanda sosyal konut hamlesini 81 ilimizde yapacağız.

81 il için TOKİ sosyal konut müjdesi! TOKİ başvuruları ne zaman başlıyor, şartları neler? - Sayfa 3

Bu sene de Haziran veya Temmuz ayında TOKİ müjdesini Cumhurbaşkanımız verecek. İnsanlarımız bu konutlara erişebilsin diye evi olmayanlara veriyoruz. Şehit ailelerimize, gazilerimize veriyoruz.'' Ifadelerini kullandı. TOKİ başvuru tarihi için net bir açıklama söz konusu değilken gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelecek açıklamaya çevrildi.

81 il için TOKİ sosyal konut müjdesi! TOKİ başvuruları ne zaman başlıyor, şartları neler? - Sayfa 4

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,


-Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),

-Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir),

-Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması, gerekmektedir.