Anasayfa /  Eğitim

80 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak!

Atama bekleyenler için önemli açıklama Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. Bakan Yılmaz İstanbul Esenler'de okul müdürleri ve okul aile birliği üyeleriyle bir araya geldi...

Abone ol
Abone ol 05 Nisan 2017 16:52

Bakan Açıkladı! 80 Bin Atama Yapılacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Esenler'de okul müdürleri ve okul aile birliği üyeleriyle bir araya geldi ve burada önemli açıklamalarda bulundu.

 İsmet Yılmaz, 20 bin öğretmen atamasının daha yapılacağını ifade ederek, 2 sene içerisinde 80 bine yakın öğretmen atamasının yapılacağını açıkladı.  İsmet Yılmaz, Bakanlığın çalışmalarıyla ilgili :"Evlatlarımızı yarış atı olmaktan çıkarmamız gerekiyor. Sağlam, huzurlu ve esenlikle eğitim alabileceği bir ortamı oluşturmamız lazım. Kaliteli eğitim vermek için ikili eğitimi kaldıracağız. Bunun için 77 bin derslik yapılması lazım. 77 bin dersliğin yaklaşık 55 bini ise göç almış 15 büyük ilden. Geçen hafta Sinop'taydım. İkili eğitimi geçtiğimiz mart ayı itibarıyla kaldırdık. Bazı illerimizde ikili eğitim yok. Bazı illerimizde ise Başbakan'ın bu talimatından sonra valilerimiz ve kaymakamlarımız çalışıyorlar. 2019 yılı sonuna kadar inşallah ikili eğitimi kaldıracağız." şeklinde konuştu ve 2 sene içerisinde 80 bin öğretmen atamasının yapılacağını söyledi. 


Yorumlar