Anasayfa /  Politika

6 muhalefet partisi lideri üçüncü kez bir araya geldi

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ile Demokrasi ve Atılım Partisi üçüncü kez bir araya geldi. Kritik konuların ele alınacağı toplantı öncesi dikkat çeken bir gelişme de yaşandı. Uysal, DP Genel Merkezi’nde böcek taraması yaptırdı. Ev sahibi Gültekin Uysal “Bu masa öyle sağlam ki ne çatlar ne yıkılır" mesajı verdi.

Abone ol
Abone ol 24 Nisan 2022 20:46

6 muhalefet partisi, Demokrat Parti’nin ev sahipliğinde üçüncü toplantıyı gerçekleştiriyor.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmaları için bir araya gelen ve çalışmalar bittikten sonra da görüşmeyi sürdüren 6 muhalefet partisi, Demokrat Parti ev sahipliğinde üçüncü kez buluştu.

6 partinin genel başkanları iftar için bir araya gelirken, parti görevlileri de genel başkanlara eşlik etti. Çok sayıda basın mensubunun takip ettiği programın gerçekleşeceği Demokrat Parti Genel Merkez’e ilk olarak Kemal Kılıçdaroğlu geldi.

AKŞENER’DEN BAKLAVA

Programa katılmak için Demokrat Parti Genel Merkezi’ne ikinci olarak DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan geldi. Babacan’dan sonra genel merkeze gelen Akşener, bir tepsi baklava ile iftar sofrasını tatlandırdı.

MENÜ DİKKAT ÇEKTİ

Demokrat Parti’nin hazırladığı menüde şunlar yer aldı:

MENÜ

İftariyelik
(Zeytin, Hurma, Pastırma, Tulum/Beyaz/Kaşar Peyniri, Kuru Kayısı, Ceviz)
Üzüm Hoşafı
Mevsim Salata
Ezme ve Cacık
Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası
İlik Soslu Kuzu İncik
Fıstıklı Kuş Üzümlü İç Pilav
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

BÖCEK ARAMASI YAPILDI

Kritik toplantı öncesi dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Toplantının yapılacağı salonda dinlemelere karşı böcek araması yapıldı.

MASADA HANGİ KONULAR VAR?

Gültekin Uysal’ın ev sahipliğinde başlayan toplantıda masaya yatırılacak en önemli konuları; seçim güvenliği, ekonomi, dış politika ve sığınmacılar oluşturulacak.

Toplantının sona ermesinin ardındansa liderlerden ortak bir açıklama yapılması bekleniyor.

TOPLANTI ÖNCESİ NELER YAŞANDI?

O İDDİANIN ETKİSİ Mİ?

Hazırlıklarda titiz güvenlik önlemleri ön plana çıktı. Yeni Şafak'ın iddiasına göre bunda altı liderin 28 Şubat’ta kamuoyu ile paylaştığı güçlendirilmiş parlamenter sistem taslağının bir büyükelçiye düzeltme için gönderildiği yönündeki bilginin dışarıya sızmasının etkili olduğu ileri sürüldü.

GENEL MERKEZ KAPANDI

Önlemler çerçevesinde DP yönetimi cuma gününden pazar gününe kadar genel merkezi parti yöneticileri, çalışanları ve güvenlik personeli hariç girişe kapattı. Bunların dışında genel merkeze 6 liderin kurmayları hariç, kimsenin girişine izin verilmeyecek.

BÖCEK, JAMMER, ÖZEL GÜVENLİK

Özel bir şirket tarafından dinleme cihazlarına karşı böcek taraması yapıldığı bildirildi. Kamuoyunda sinyal kesici olarak bilinen jammer kullanımına ise basının yayın yapacağı dikkate alınarak kullanılıp kullanılmamasına toplantı saatinde karar verileceği ileri sürüldü. Parti genel başkanların korumalarının aldığı güvenlik önlemlerinin yanı sıra DP yönetiminin özel bir güvenlik firmasından da hizmet alacağı belirtiliyor.

‘BU MASA ÖYLE SAĞLAM Kİ…’

Tüm bu iddiaların yanı sıra ev sahibi Gültekin Uysal, Sözcü’ye çarpıcı açıklamalarda bulundu ve “Bu masa öyle sağlam ki ne çatlar ne yıkılır. İktidar, safsata ve kara propoganda ile muhalefeti bölüp, masayı dağıtmak istiyor ama gayretleri boşuna” dedi.

2. TOPLANTIDA NE KARAR ALINMIŞTI?

Altı muhalefet lideri 27 Mart’ta ikinci kez bir araya gelmiş ve ‘aynı kararlılıkla işbirliğine devam' açıklaması yapmıştı.

Cumhur İttifakının hazırladığı seçim düzenlemesi için ‘siyasi mühendislik' benzetmesi yapılırken, Millet İttifakı’nın yoluna aynı kararlılıkla devam edeceği belirtilmiş ve “Milletimizin bilmesini isteriz ki, demokratik ilkelere dayanan birlikteliğimiz bu gibi siyasi mühendislik çabalarından etkilenmeyecektir. İş birliğimizi uyum içinde sürdürmeye kararlıyız” denilmişti.

Yorumlar