Anasayfa /  Foto Galeri

51 yıl sonra çözülen sır! Seri katil 'Zodyak'ın şifreli mektupları 51 yıl sonra çözüldü!

51 yıl sonra çözülen sır! Seri katil 'Zodyak'ın şifreli mektupları 51 yıl sonra çözüldü! ABD’de 1960 ile 1970’li yıllarda Kalifornia eyaletinde seri cinayetler işleyen ve bir türlü yakalanamayan katilin o dönemde gazeteye ‘Zodyak’ imzasıyla gönderdiği şifreli mektupların kodları, 51 yıl sonra deşifre edildi. Seri katil Zodyak

51 yıl sonra çözülen sır! Seri katil 'Zodyak'ın şifreli mektupları 51 yıl sonra çözüldü! - Sayfa 1

51 yıl sonra çözülen sır! Seri katil 'Zodyak'ın şifreli mektupları 51 yıl sonra çözüldü!

ABD’de 1960 ile 1970’li yıllarda Kalifornia eyaletinde seri cinayetler işleyen ve bir türlü yakalanamayan katilin o dönemde gazeteye ‘Zodyak’ imzasıyla gönderdiği şifreli mektupların kodları, 51 yıl sonra deşifre edildi.

51 yıl sonra çözülen sır! Seri katil 'Zodyak'ın şifreli mektupları 51 yıl sonra çözüldü! - Sayfa 2

San Francisco kenti ve çevresinde 37 kişiyi öldürdüğü iddia edilen Zodyak katili hakkında bugüne kadar birçok kitap yazıldı ve filmler çekildi. 51 yıl önce basına ‘Zodyak’ imzasıyla gönderdiği mektuplardaki kodların deşifre edildiği açıklandı.

51 yıl sonra çözülen sır! Seri katil 'Zodyak'ın şifreli mektupları 51 yıl sonra çözüldü! - Sayfa 3

"Öldürmeyi seviyorum çünkü çok eğlenceli"

Katilin gönderdiği ilk şifreli mektup 1960’larda deşifre edilmiş ve mesajda “Öldürmeyi seviyorum çünkü çok eğlenceli” dediği anlaşılmıştı.

51 yıl sonra çözülen sır! Seri katil 'Zodyak'ın şifreli mektupları 51 yıl sonra çözüldü! - Sayfa 4

Şifre çözücü olarak çalışan David Oranchak, katilin gönderdiği diğer şifreli mektuplar üzerinde uzun yıllar çalıştı ve 340 sembolden oluşan kodları deşifre ettiğini açıkladı.