Anasayfa /  Güncel

5 ilin Emniyet Müdürü değişti! İşte İstanbul'un yeni emniyet müdürü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Atama Kararlarına göre 5 ilin Emniyet Müdürü değişti. İşte İstanbul'un yeni emniyet müdürü...

Abone ol
Abone ol 16 Haziran 2020 07:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Atama Kararlarına göre 5 ilin Emniyet Müdürü değişti. İşte İstanbul'un yeni emniyet müdürü...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Atama Kararlarına göre 5 ilin EmniyetMüdürü değişti. Buna göre, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olurken yerine Adana İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş getirildi. 

Ayrıca, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Doğan İnci Adana İl Emniyet Müdürlüğüne, Niğde İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğüne, Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş Niğde İl EmniyetMüdürlüğüne, Polis Başmüfettişi Celal Taşçı ise Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğüne atandı. 

15 TEMMUZ GAZİSİ ASLAN, CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI OLDU

Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan da Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atandı. 15 Temmuz’da 2016’daki hain darbe girişiminde Jandarma Genel Komutanlığı’nda rehin alınan Turgut Aslan, başından vurularak ağır yaralanmış ve gazi unvanı almıştı. Devlet Övünç Madalyası sahibi olan geçirdiği ağır ameliyatlarla hayata tutundu ve taburcu olur olmaz görevine devam etti.

TURGUT ASLAN KİMDİR?

Gazi 1. Sınıf Emniyet Müdürü Aslan, 1962 yılında Çorum İli Ortaköy ilçesinde doğdu. 1981 yılında Polis Kolejinden, 1985 yılında Polis Akademisinden derece ile mezun oldu. Komiser yardımcısı olarak başladığı göreve sırasıyla, Bursa, Bingöl, Marsilya/ Fransa Başkonsolosluğu, Ankara, Yozgat ve Tunceli illeri ile Emniyet Genel Müdürlüğünün değişik birimlerinde devam etti. Meslek hayatı süresince çeşitli başarı belgeleri ile ödüllendirilen Aslan, 2014 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanı olarak atandı.
Aslan, 15 Temmuz 2016 yılına kadar bu görevini yürüttü. 15 Temmuz 2016 günü Jandarma Genel Komutanlığında rehin alınan Aslan, başından vurularak ağır yaralandı. Geçirdiği operasyonlarla hayata tutunan Aslan, gazi ünvanı aldı. 1. Sınıf Emniyet Müdürü olan Turgut Aslan, evli ve iki çocuk babası.

YENİ İSTANBUL EMNİYET MÜDÜR ZAFER AKTAŞ KİMDİR? ZAFER AKTAŞ NERELİ?

Zafer Aktaş 1964 yılında Çanakkale'de doğdu.

1983 yılında Polis Kolejinden, 1987 yılında Polis Akademisinden mezun olarak sırasıyla Gaziantep, Diyarbakır, İstihbarat Daire Başkanlığı, Ankara, Ordu, Mardin ve Bolu Emniyet Müdürlüklerinde çeşitli birim ve rütbelerde görev yaptıktan sonra 2011 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü rütbesine terfi ederek Tefitş Kurulu Başkanlığında Polis Başmüfettişi olarak görev yaptı.

 

 

Yorumlar