Anasayfa /  Ekonomi

24 kasım güncel akaryakıt fiyatları! Akaryakıt fiyatları ne kadar?

24 Kasım tarihli akaryakıt fiyatları konusundaki güncel durumu öğrenmek isteyen araç sahipleri, benzin ve mazot fiyatlarını kontrol etmek amacıyla araştırmalar yapmaktadır. Bu bağlamda, benzin fiyatlarına son zamanlarda bir zam olup olmadığı ve eğer öyleyse ne zaman gerçekleştiği konusundaki sorular da sıkça gündeme gelmektedir. Aynı şekilde, motorin fiyatlarındaki değişimler de merak konusu. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 24 Kasım 2023 10:30

24 Kasım tarihli akaryakıt fiyatları konusundaki güncel durumu öğrenmek isteyen araç sahipleri, benzin ve mazot fiyatlarını kontrol etmek amacıyla araştırmalar yapmaktadır.

Bu bağlamda, benzin fiyatlarına son zamanlarda bir zam olup olmadığı ve eğer öyleyse ne zaman gerçekleştiği konusundaki sorular da sıkça gündeme gelmektedir. Aynı şekilde, motorin fiyatlarındaki değişimler de merak konusu. İşte detaylar...

AKARYAKIT FİYATLARI

23.11.2023 tarihli akaryakıt fiyatları şu şekildedir:

  • Kurşunsuz 95(Excellium95) TL/lt: 34,55 TL
  • Gazyağı TL/lt: 35,70 TL
  • Motorin TL/lt: 37,58 TL
  • Motorin (Excellium) TL/lt: 37,63 TL
  • Kalorifer Yakıtı TL/Kg: 27,42 TL
  • Fuel Oil TL/Kg: 23,91 TL

BRENT PETROL NE KADAR?

Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varili 80,97 dolara kadar geriledi. Dünkü yükselişin ardından varil fiyatı, günü 81,96 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün itibarıyla kapanışa göre yüzde 1,21'lik bir azalışla 80,97 dolara geriledi. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 76,30 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatlarındaki düşüşte, ABD'de talebin zayıfladığına dair veriler etkili oldu. ABD Enerji Enformasyon İdaresine göre, ülkedeki ticari ham petrol stokları geçen hafta 8 milyon 700 bin varil artarak 448 milyon 100 bin varile yükseldi. Piyasa beklentisi ise stokların 1 milyon 467 bin varil artacağı yönündeydi. Salı günü Amerikan Petrol Enstitüsü ise ham petrol stoklarının 9 milyon 47 bin varil arttığını açıklamıştı.

Ayrıca, Hamas ve İsrail'in esir takası ve dört günlük insani ara konusunda anlaştığı haberleri, petrol fiyatlarının düşüşünde etkili oldu. Ancak, İsrail'in bu sürecin cuma gününden önce başlamayacağını açıklamasıyla birlikte, arz yönlü endişeler bir miktar hafifledi. İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi, serbest bırakılma müzakerelerinin orijinal anlaşmaya göre başlayacağını ve bu cumadan önce gerçekleşmeyeceğini ifade etti.

Brent petrolde teknik olarak 81,06 ile 81,12 dolar aralığının direnç, 80,78 ile 80,70 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye dahil Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve dolar kurundaki değişikliklere dayanarak rafineriler tarafından belirlenmektedir. Bu hesaplamaların sonucunda ortaya çıkan fiyatlar, rekabet ve serbest piyasa dinamikleri nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük varyasyonlar gösterebilmektedir.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyat değişimini açıklayan tek sendika olan EPGİS, EPDK'nın suç duyurusu yapmasının ardından, dava süreci tamamlanana kadar akaryakıt fiyatındaki değişimleri halkla paylaşmayacağını belirtmişti.

 

 

 

 

 

Yorumlar