Anasayfa /  Ekonomi

2024 yılı mesken kira gelirlerinde gelir vergisi istisnası açıklandı!

Gelir İdaresi Başkanlığı, mesken kira gelirlerinde gelir vergisi istisnasının 2024 yılı için 33 bin lira olduğunu açıkladı.

Abone ol
Abone ol 04 Ocak 2024 18:37

2024 yılı mesken kira gelirlerinde gelir vergisi istisnası açıklandı!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren gelir vergisi istisnası 2024 yılı için belli oldu. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın açıklamasına göre mesken kira gelirlerinde gelir vergisi istisnası 2024 yılı için 33 bin lira olarak belirlendi.

Böylece evini kiraya vermiş kişiler bir yıl boyunca 33 bin liranın altında kira geliri elde etmişse herhangi bir gelir vergisi ödemeyecek.

Bununla birlikte 33 bin liranın üstünde gelir elde etmişse 33 bin lira istisna sayılacak ve üstünde kalan rakam vergilendirilecek.

EVE YAPTIĞINIZ TÜM MASRAFLARI DÜŞEBİLİRSİNİZ

Kira geliri beyannamesi verirken konuta ilişkin yapılan tüm masrafları vergiden düşebilirsiniz. Faturalı olan tüm evrakları saklayıp ilerde istenmesi halinde beyan etmeniz yeterli olacaktır.

HAZIR BEYAN SİSTEMİ NEDİR?

Hazır Beyan Sistemi, ücret, kira, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlarınıza ilişkin Gelir Vergisi Beyannamenizin önceden hazırlanarak onayınıza sunulduğu sistemdir. Ticari, zirai ve serbest meslek kazancı elde edenler bu sistemden yararlanamamaktadır.

Yorumlar