Anasayfa /  Güncel

2023 İstanbul taksi ücretleri ne kadar oldu? Zam geldi mi?

İstanbul'da taksi indi-bindi ücretlerine ilişkin aramalar hızla artıyor. Megakentte yaşayan 16 milyondan fazla vatandaş, taksi indi-bindi ücretlerine zam geleceği iddiasıyla ilgileniyor. Konuyla ilgili meraklı bekleyiş, bugünkü UKOME toplantısına odaklanmış durumda. Güncel taksim ücretleri konusundaki son durumu öğrenmek için toplantı takip ediliyor.

Abone ol
Abone ol 27 Temmuz 2023 11:49

İstanbul'da taksi indi-bindi ücretlerinde ciddi bir artış gündemde. Ocak ayında zam yapılan ücretlere ilişkin bugün UKOME tarafından önemli bir toplantı yapılacak ve resmi karar açıklanacak. Gündemdeki iddialara göre taksi indi-bindi ücreti 75 TL olacak şeklinde konuşuluyor. Ancak İBB kaynakları, bu iddianın sadece alt komisyonda görüşülmüş bir fikir olduğunu belirtiyor ve resmi bir karar olmadığını vurguluyor. Taksicilerin alt komisyonda bu talebi dile getirebileceği ancak nihai kararın 27 Temmuz'da gerçekleşecek UKOME toplantısında netleşeceği ifade ediliyor.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, son taksimetre ücretlerine yapılan iyileştirmeyi 27 Aralık 2022'de gerçekleştirildiğini belirterek, önemli giderlerindeki artışlar nedeniyle sürdürülebilirlik açısından taksimetre ücret tarifelerine zam talep ettiklerini ifade ediyor. Ancak henüz kesin bir zam miktarı açıklanmamış durumda.

Son zammın Ocak ayında yapıldığı hatırlatılarak, en kısa mesafe ücretinin 28 TL'den 40 TL'ye, taksimetre açılış ücretinin de 9,80 TL'den 12,65 TL'ye yükseldiği belirtiliyor. Ancak gelecek zamla ilgili net bilgi henüz toplantı sonrasında açıklanacak.

Etiketler zam taksi istanbul
Yorumlar