Anasayfa /  Güncel

2022 Green Card son başvuru tarihi ne zaman? Başvuru şartları neler?

5 Ekim 2022 tarihinde başlayan Green Card başvurusunun bitmesine saatler kaldı. Amerika'da süresiz ikamet hakkı ve çalışma şansı elde etmek için düzenli aralıklarla Yeşil Kart başvuruları alınıyor. İşte Green Card başvurusunda son tarih...

Abone ol
Abone ol 08 Kasım 2022 17:30

5 Ekim 2022 tarihinde başlayan Green Card başvurusunun bitmesine saatler kaldı. Amerika'da süresiz ikamet hakkı ve çalışma şansı elde etmek için düzenli aralıklarla Yeşil Kart başvuruları alınıyor. İşte Green Card başvurusunda son tarih...

GREEN CARD BAŞVURU SON GÜNÜ 
ABD Freetown Büyükelçiliği tarafından açıklanan 2022 Green Card başvuru süreci 5 Ekim'de başladı. Başvurular ise 8 Kasım 2022 tarihinde sona erecek.

GREEN CARD BAŞVURUSU NASIL, NEREDEN YAPILIR? 
Yeşil Kart başvuruları www.dvlottery.com adresi üzerinden yapılıyor. Başvurunun doğru yapılması için İngilizce olan sayfanın doğru anlaşılması şart.

GREEN CARD KURA BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 
Green Card çekiliş sonuçlarının, önceki dönemlerde göz önünde bulundurulmasıyla 2023 Mayıs ayında açıklanacağı tahmin ediliyor. Sonuçlar www.dvlottery.com sayfası aracılığıyla sorgulanabilecek.

GREEN CARD BAŞVURU ŞARTLARI 
18 yaşından büyük olmak.

En az lise mezunu ya da dengi bir okul bitirmiş olmak. Bu kriter karşılanamıyorsa son 5 yıl içerisinde uzmanlık ya da eğitim gerektiren bir alanda en az 2 yıl çalışmış olmak.

İngilizce bilmek şart değil.

Başvurular yalnızca internet üzerinden yapılabilir.

Evli kişiler aynı anda başvurabilir. Böylece kazanma şansı artar.

GREEN CARD BAŞVURUSUNDA FOTOĞRAF BOYUTU 
1- Başvuru sahibi son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüzü kaplayan bir fotoğraf olmalı. Tüm yüzü kaplayan fotoğraf direkt kameraya bakar şekilde çekilmiş olmalıdır.
2- Yüz, fotoğrafın yaklaşık yüzde 50’sini kapsamalıdır.
3- Fotoğrafın arka fonu beyaz renkte olmalıdır.
4- Fotoğrafın boyutları 50 mm x 50 mm olmalıdır ve baş fotoğrafın ortasında yer almalıdır. Saçın üst kısmından çenenin alt kısmına kadar olan baş mesafesi/uzunluğu 25 mm – 35 mm olmalıdır. Göz seviyesi de fotoğrafın alt hizasından itibaren 28 mm – 35 mm olmalıdır.
5- Fotoğraf başvuran kişiyi açık şekilde tanımlamalıdır.
6- Fotoğrafta gözlük takılmamalıdır.
7- Başvuru sahipleri düzgün giyinmiş olmalı ve şapka ve benzeri aksesuarlar takmamalıdır. Üniforma ya da başvuru sahibinin saçını veya başka özelliklerini kapayacak eşarp, baş örtüsü giyilmemelidir. Eğer başvuru sahibi baş örtüsü giymek zorunda ise, fotoğrafta iki kulak ve alın açıkça görünmelidir.
8- Fotoğraf çerçevesiz basılmalıdır.
9- Arka fonu desenli veya koyu renkli fotoğraflar kabul edilmez.
10- Hızlı çekim fotoğraflar ya da dijital kalite fotoğraflar kabul edilmemektedir. Fotoğraflar, standart muamele gerektiren film kullanılarak, standart tek lens refleks tipi fotoğraf makinası ile çekilmelidir.

 

Yorumlar