Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

2019 PTT 55 Bin Memur Alımı! Başvuru Tarihi ve Şartları Neler?

PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyi, cumhuriyetimizin 100. Yılına yetiştirilecek şekilde çalışan sayısını 100 bine çıkaracaklarını belirtti. 

Abone ol
Abone ol 04 Kasım 2018 19:36

Hali hazırda 40 bin çalışanı bulunan PTT, 2023 senesine kadar 60 bin personel alımı daha yapılacak. Bu 60 bin kişiden 5 bini alımları tamamlanırken geriye 55 bin personel kaldı. 

Bu personellerin alımları ise peyderpey gerçekleşecek. 5 Sene İçinde Tamamlanacak. Kimler Başvuru Yapabilecek? PTT personel alımları için kadrolara göre özel şartlar belirlenmektedir. 

Bunun haricinde birtakım genel şartlar da bulunmaktadır. Örneğin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak, askerlik ile ilişiğin bulunmaması, emekli olmamak, yükümlülüğünün bulunmaması gibi koşullar tüm kadrolar için ortak belirlenmektedir. 

Bunun haricinde ise KPSS ve eğitim şartı gibi şartlar her bir kadro için özel olarak belirlenmektedir.

Güvenlik Soruşturması.Tüm şartları sağlayan adaylar yazılı ve/veya sözlü sınavda başarılı olmaları durumunda güvenlik soruşturmasına tabi tutulacaklardır. 

Bu soruşturmadan da sorunsuz bir şekilde geçen aydalar kadroya alınacaktır. Güvenlik soruşturması olumsuz olan adaylar atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilecektir.

PTT 2019 sene içerisinde personel alımı için ilanlarını yayınlayacaktır


Yorumlar