Anasayfa /  Yaşam

2017 Memur ve Emeklilere Temmuz ayında zammı ne kadar?

Memur ve memur emeklilerinin Temmuz ayında alacakları çifte zam oranının yüzde 7,5 civarında olacağı tahmin ediliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de yüzde 6,5 civarından zam alacaklar.

Abone ol
Abone ol 07 Haziran 2017 10:32

Memur ve memur emeklilerinin Temmuz ayında alacakları çifte zam oranının yüzde 7,5 civarında olacağı tahmin ediliyor. 2017 yılı ilk 5 aylık toplam enflasyon 6,18 olarak gerçekleşti. Haziran ayı ile birlikte 6 aylık enflasyonun yüzde 6,5 civarında olması bekleniyor.

Toplu sözleşmeden dolayı Temmuz ayında yüzde 4 zam alacak olan memur ve memur emeklileri yüzde 3,5 de enflasyon zammı alarak, toplamda yüzde 7,5 maaş zammı alacaklar.Enflasyon rakamlarına göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 5 aylık yüzde 6,18 enflasyon oranına Haziran ayının da eklenmesi ile birlikte yüzde 6,5 civarından zam alacaklar. Merkez Bankası beklenti anketleri Haziran ayı enflasyonunun yüzde 0,30 civarında çıkacağını gösteriyor.Yaklaşık 11,5 milyon emekli ve 3,5 milyon memurun alacağı maaş zammı oranları Temmuz ayında kesinleşecek.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranları aralık ayından bu yana oluşan 6 aylık enflasyon oranı kadar olacak. Memur ve memur emeklileri Temmuz ayında yüzde 4 oranında toplu sözleşme zammı alacaklar. Buna ocak ayındaki yüzde 3 zam oranının üzerindeki enflasyon farkı da ilave edilecek. Kaynak: Memur ve Emeklilere Temmuz Ayında Yüzde 7,5 Zam 


Yorumlar