Anasayfa /  Ekonomi

2017 işsizlik maaşı ne kadar? Şartları neler?

2017 yılı İşsizlik maaşında artış yapıldı. Alınan brüt maaşa göre işsizlik maaşı rakamları belli oldu. Herhangi bir sebepten dolayı işinden ayrılmak zorunda olan vatandaşlara ilk bir kaç ay işsizlik ödeneği yapılıyor. İŞsizilik maaşı alan işsizler iş buluncaya kadar devletin hesaplayarak verdiği bu maaşlarla geçimini sağlıyor.

Abone ol
Abone ol 01 Mart 2017 10:33

Hükümet yetkilileri yeni bir adım daha attı. İşsizlik maaşına zam geldi!  Öalışannın son dört aylık brüt maaşı dikakte alınarak ödemeler gerçekleştiriliyor. 

2017 yılında işsizlik maaşlarında artış yapılacağı duyuruldu. tapılan duyuruya göre işsizlik maaşın en üst limiti 1,318 liradan 1,421 TL’ye yükseltildi. Aynı zamanda en düşük işsizlik maaşı ise 659 lira iken 710 TL oldu. 

Kimler İşsizlik Maaşı Alabilir?

İlk önce işsizlik maaşı alabilmek için herhangi bir sebepten dolayı işten çıkartılmış olmanız gerekir. Kendi isteği ile işten çıkanlar hiçbir şekilde işsizlik maaşı hakkından yararlanamaz. Ayrıca işten çıkartılmadan son 120 gün sigorta priminin olması gerekir. Ayrıca son üç yıl içerisinde en az 600 gün işsizlik sigortası primlerin ödenmesi şartı aranır.  

Bu statülere uyuyorsanız 10 ay süresince belirlenen işsizlik maaşı alabilirsiniz.  Bu maaşı alabilmek için İŞKUR’a başvurmak gerekiyor. 


Yorumlar