Anasayfa /  Dünya

2016 Oscar Ödülleri için son hazırlıklar tamamlanıyor

2016 Oscar Ödülleri için son hazırlıklar tamamlanıyor

Abone ol
Abone ol 26 Şubat 2016 11:16

2016 Oscar Ödülleri, 28 Şubat Pazar akşamı Los Angeles'taki Kodak Theatre'da sahiplerini bulacak. Görkemli törenin hazırlıklarında son aşamaya gelindi. Yüzlerce kişiden oluşan Oscar ekibi, önceki gün meşhur kırmızı halıyı salon girişine serdi. Kodak Theatre çevresine yerleştirilen Oscar heykelcikleri de altın rengi sprey boyayla boyandı. Ünlü yıldızların boy göstereceği kırmızı halı çevresinde sıkı güvenlik önlemleri de alındı. 88’inci Oscar Ödülleri, Chris Rock’ın sunumuyla 28 Şubat’ta Los Angeles Dolby Tiyatrosu’nda sahiplerini bulacak. ‘En İyi Film’ dalında aday gösterilen 8 film arasından 5’i çeşitli tarihlerde Türkiye’de gösterime girerken diğer üçü izleyiciyle önümüzdeki günlerde buluşacak. Oscar adayı filmlerin YouTube’daki en popüler fragmanları da belli oldu. ‘YouTube Film Fragmanları Listesi 2016 Oscarları’nda ilk üçe sırasıyla The Revenant, Mad Max: Fury Road ve The Martian oturdu. Geçen yıl Birdman filmiyle Oscar'da büyük başarı yakalayan Iñárritu'ya yine ödül verilir mi sorusu sinema eleştirmenlerin kafasını kurcalasa da film gerek Leonardo DiCaprio'nun oyunculuğuyla gerek görselliğiyle adından söz ettirmeye devam ediyor.

Oscar’a 1970’ler ruhu

Tasarımcı Derek McLane’in 1970’lerin Hollywood ruhundan esinlendiği öğrenildi. Oval şeklinde bir sahne planlayan McLane, binlerce kristalden oluşan, parlak ve göz alıcı bir dekor sunacak. Bin 600 kişinin çalıştığı sahne, 200 bin Swarovski taşı ve 35 doğal elementten yapıldı.

İzleyici Oscar’ı Diriliş’e verdi

Oscar adayı filmlerin YouTube’daki en popüler fragmanları belli oldu. Listenin ilk sırasında Leonardo DiCaprio’nun başrolünde olduğu ‘Diriliş / The Revenant’ var. İzleyicilere göre; birinciliği garanti isimler Leonardo DiCaprio ile ‘En İyi Animasyon’ adayı ‘Ters Yüz’ filmi oldu. Diğer dallardaki büyük çekişme devam ediyor. En İyi Film dalında Direniş’in (Revenant) liderliği sürüyor. Spotlight ikinci sıraya yükselirken ‘Mad Max: Fury Road’ üçüncülüğe indi. ‘En İyi Yönetmen’de Alejandro G Inarritu (Diriliş) zirvedeki yerini koruyor, ama George Miller’la (Mad Max: Fury Road) arasındaki fark hayli kapandı. En İyi Erkek Oyuncu’da Leonardo DiCaprio (Diriliş) uzak ara önde. Onu hayli gerilerden Michael Fassbender (Steve Jobs) izliyor. Eddie Redmayne ise (Danimarkalı Kız) üçüncü sırada. ‘En İyi Kadın Oyuncu’ kategorisinde de birinci Brie Larson (Gizli Dünya)  ikinci Saoirse Ronan (Brooklyn) arasında büyük fark var. Cate Blanchett ise (Carol) üçüncü sırada yer alıyor.   http://www.trhaberler.com/2016-oscar-odullerinin-en-iyiler-2016-oscar-dosyasi-37351

Etiketler Oscar
Yorumlar