Anasayfa /  Foto Galeri

20 il için seyahat yasağı gündemde! İşte seyahat yasağı gelecek iller…

Kabine bugün toplanıyor. Masada yeni korona yasakları var... Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Halkımız kurallara uymuyor, yeni kısıtlamalar getireceğiz" demişti. Kulislere sızan bilgilere göre hafta sonu sokağa çıkma yasağı tam güne dönüyor. Bazı illerde hafta içi yasak da geliyor. 20 şehre seyahat yasağı getiriliyor. İşte o iller...

20 il için seyahat yasağı gündemde! İşte seyahat yasağı gelecek iller… - Sayfa 1

Koronavirüste artan vakalar sonrası Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu harekete geçti. İki haftadır hafta sonları için 20.00 ila 10.00 arasında uygulanan sokağa çıkma yasağının hafta içi de dahil edilerek uygulanmaya başlanması gündemde. Bu yasak gerçekleşirse hafta sonu kısıtlaması da pandeminin ilk günlerindeki gibi uygulanacak. Ayrıca kritik bazı şehirlere de seyahat (giriş-çıkış) kısıtlaması da getirilebilir. İşte o iller ve diğer detaylar;

20 il için seyahat yasağı gündemde! İşte seyahat yasağı gelecek iller… - Sayfa 2

CUMHUTBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI, BİLİM KURULU HAREKETE GEÇTİ
Başkan Erdoğan, önceki gün koronivirüs vakalarındaki artışa değinerek "Vatandaşlar dikkatli davranmıyor. Yeni tedbirler almaya mecburuz ve alacağız" dedi. Bu açıklamanın ardından Sağlık Bilim Kurulu, önümüzdeki birkaç gün içinde vaka sayılarında azalma olmazsa söz konusu tedbirleri sıkılaştıracak.

20 il için seyahat yasağı gündemde! İşte seyahat yasağı gelecek iller… - Sayfa 3

HAFTA İÇİNE KISITLAMA GELİYOR, HAFTA SONU YASAĞI DA TAM GÜNE ÇIKABİLİR
Bilim Kurulu'nun son dakika gündemiyle masaya yatıracağı yeni koronavirüs tedbirlerinin başında ise sokağa çıkma kısıtlaması geliyor. Hafta sonları 20.00 ila 10.00'da uygulanan sokağa çıkma yasağının, hafta içini de kapsayacak şekilde genişletilmesi öngörülüyor. Aynı zamanda, hafta sonları tam gün sokağa çıkma sınırlaması da gündemde.

20 il için seyahat yasağı gündemde! İşte seyahat yasağı gelecek iller… - Sayfa 4

RİSK VE RİSK TAŞIYAN GRUBA GÜN KISITLAMASI YOLDA!
Salgında yüksek risk oluşturan bu yaş gruplarının her gün dışarı çıkabildikleri üç saatlik dilimin azaltılması ya da sadece hafta sonunda dışarı çıkabilecekleri şeklinde yeni düzenlemelerin yapılması planlanıyor.