Anasayfa /  Ekonomi

17 Ağustos 2022 evde bakım maaşı iller listesi! e-Devlet ile evde bakım maaşı sorgulama

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından her ay düzenli olarak belirli miktarlar ile ödenen evde bakım maaşları en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki 17 Ağustos 2022 evde bakım maaşı yattı mı, hangi illerde yattı? Tüm detaylar haberimizde...

Abone ol
Abone ol 17 Ağustos 2022 11:03

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından her ay düzenli olarak belirli miktarlar ile ödenen evde bakım maaşları en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki 17Ağustos 2022 evde bakım maaşı yattı mı, hangi illerde yattı? Tüm detaylar haberimizde...

17 Ağustos 2022 Çarşamba günü itibariyle de evde bakım parası yatan iller listesi belli oldu.

Evde bakım maaşları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15’i ile 31’i arasında farklı günlerde farklı şehirlerde ödeniyor. Öte yandan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada evde bakım yardımı geciken illerde ödemelerin yapılmaya başlandığı belirtildi.

17 AĞUSTOS EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER LİSTESİ

Adıyaman,

Afyonkarahisar,

Aksaray,

Ankara,

Antalya,

Balıkesir,

Bilecik,

Bolu.

Bursa,

Çanakkale,

Denizli,

Diyarbakır,

Gaziantep,

Giresun,

Hatay,

İstanbul,

İzmir,

Kırklareli,

Kırşehir,

Kocaeli,

Konya,

Malatya,

Manisa,

Mersin,

Muğla,

Ordu,

Osmaniye,

Sakarya,

Samsun,

Şanlıurfa,

Tekirdağ,

Tokat,

Uşak,

Zonguldak.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini yapabiliyor. Evde bakım maaşı bakiye takibi SMS yolu ile de gerçekleştirilebilir. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Yaşlılık, evde bakım ve engelli maaşlarına yapılacak zam oranı, asgari ücret zammıyla birlikte belli oldu. Evde bakım maaşı 2706'dan 3340'a yükseldi.

Yorumlar