Anasayfa /  Foto Galeri

16- 19 Mayıs 4 günlük sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri?

Yaklaşık bir aydan fazla bir süredir hafta sonları ve resmi tatil olan günlerde sokağa çıkma yasağı getiriliyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ile bu hafta hangi tarihlerde sokağa çıkma yasağı olacağı açıklanmıştı. Ayrıca sokağa çıkma yasağı olan bazı illerde de değişiklik yapılmıştı. Peki 4 günlük sokağa çıkma yasağı ne zaman olacak? Sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri? İşte uygulanacak sokağa çıkma yasağı ile ilgili bilinmesi gerekenler…

16- 19 Mayıs 4 günlük sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri? - Sayfa 1

19 Mayıs sokağa çıkma yasağı ile ilgili genelge yayınlandı. Sokağa çıkma yasağı ne zaman başlıyor, kaç gün sürecek? sorusunun yanıtı araştırılıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge göre kısıtlama 15 Mayıs saat 24.00 ile 19 Mayıs saat 24.00 arasında belirtilen istisnalar hariç olmak üzere büyükşehir statüsündeki 15 ilde kısıtlama uygulanacak. Peki sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri?

16- 19 Mayıs 4 günlük sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri? - Sayfa 2

19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tarihinde kutlanan, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmî bayramıdır. 19 Mayıs her yıl olduğu gibi bu yılda resmi tatil olacak.

16- 19 Mayıs 4 günlük sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri? - Sayfa 3

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BAŞLIYOR? 
Bu hafta sokağa çıkma yasağı 16 Mayıs Cumartesi günü başlayacak ve dört gün boyunca devam edecek.

16- 19 Mayıs 4 günlük sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri? - Sayfa 4

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ İLLERDE KALDIRILDI?

Seyahat kısıtlaması Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla, Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Tekirdağ illerinde kaldırıldı.

Ayrıca seyahat kısıtlamasının kaldırıldığı toplam 16 büyükşehirde 16-17-18 ve 19 Mayıs tarihlerindeki 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak.