Anasayfa /  Güncel

14 Mayıs seçimi ikinci tura kalırsa ne zaman yapılacak?

14 Mayıs 2023'te yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimlerine az bir süre kala adaylar son hazırlıklarını yapıyor. Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın yarışacağı seçimde hiçbir adayın yüzde 50 oranının üzerinde oy almaması halinde seçim ikinci tura kalacak. Peki 2. tur seçiminin tarihi belli mi? Seçimde ikinci tur ne zaman yapılacak?

Abone ol
Abone ol 16 Nisan 2023 17:44

Türkiye, 14 Mayıs 2023'de Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandığa gidecek. Netleşen cumhurbaşkanı aday listesine göre, seçimde Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan kıyasıya bir yarış içerisinde olacak.

İKİNCİ TUR TARİHİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması halinde ikinci tur seçimin 28 Mayıs 2023'te yapılmasına dair kararlarını açıkladı.

OY PUSULASI TEK ZARFTA MI OLACAK?

Oy kullanacak olanlar, cumhurbaşkanına ve milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa bırakacak.

İLK ÖNCE HANGİ OY PUSULASI SAYILACAK?

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi oy pusulaları aynı zarfa bırakılacak. Önce cumhurbaşkanı seçimine ait oy pusulalarının sayım ve döküm işlemi gerçekleşecek. Zarftan çıkan oy pusulalarında bir seçim türüne ait olanın geçersiz olması, diğerinin geçersiz sayılmasına sebep olmayacak.

Yorumlar