Anasayfa /  Foto Galeri

14 il için sarı kodlu alarm! O tarihe dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Yaşanan yoğun sağanak yağışlar sel, su baskını ve yıldırım tehlikesini beraberinde getirdi. Meteoroloji uzmanları yeni hafta hava durumu hakkında ne diyor? İşte detaylar.

14 il için sarı kodlu alarm! O tarihe dikkat! - Sayfa 1

Meteoroloji tahminlerine göre, İç Anadolu, Akdeniz'in doğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimlerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların Doğu Akdeniz, Malatya, Bingöl, Muş ve Bitlis çevresinde yerel olarak kuvvetli, Adana'nın doğusu ile Hatay kıyılarında ise yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Bu nedenle sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması önemlidir.

14 il için sarı kodlu alarm! O tarihe dikkat! - Sayfa 2

Son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz'in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında toz taşınımı yaşanması bekleniyor. Bu durum görüş mesafesinin düşmesine, hava kalitesinde azalmaya neden olabilir. Bu nedenle olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

14 il için sarı kodlu alarm! O tarihe dikkat! - Sayfa 3

Sıcaklıklar düşüyor

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada önümüzdeki hafta içinde sıcaklıkların düşmesini beklediğini belirtti. Şen, şu ifadeleri kullandı:

14 il için sarı kodlu alarm! O tarihe dikkat! - Sayfa 4

Bugün Pazar, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yağış bekleniyor. Yarın ise Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yağışlar görülecek. Yağışlarla birlikte sıcaklıklar bir miktar düşecek, ancak hafta sonunda tekrar yükselme eğiliminde olacak. Haftaya Salı ve Çarşamba günleri soğuk bir hava hakim olurken, Cuma ve Cumartesi günleri sıcaklık yeniden artış gösterecek.