Anasayfa /  Güncel

'Deprem Kahini' Frank Hoogerbeets'ten şok deprem açıklaması

Yaptığı tahminler ile ünlenen 'deprem kahini' Frank Hoogerbeets, önceki tahminlerinin doğru çıkması ile çok konuşulmuştu. Bugün Silivri açıklarındaki 4,6 şiddetindeki deprem herkesi korkuturken, Hoogerbeets İstanbul ile ilgili olarak CNNTurk.com'a da özel açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 24 Eylül 2019 15:00

İstanbul'da bugün Türkiye saati ile 11.00'de merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olan 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.Depremin en çok hissedildiği Silivri ve İstanbul'da bazı okullar boşaltılmasına neden olan depremde can ve mal kaybı yaşanmadı ancak herkes büyük panik yaşadı.

Hollandalı Frank Hoogerbeets de internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı deprem tahminlerinin doğru çıkmasının ardından tüm dünyada 'deprem kahini' olarak tanınıyordu.

Gezegenlerin ve ayın pozisyonlarına bakan ve bunun için özel olarak geliştirdiği 'Solpage' adlı bir bilgisayar programından faydalanarak tahminlerde bulunan ve Ditranium.org adlı sitesinde paylaşan Hoogerbeets, İstanbul'daki deprem ile ilgili olarak CNNTURK.com'a özel açıklamalarda bulundu.Hoogerbeets, CNNTurk.com'a bugünkü depremin 'büyük İstanbul depremi'nin ayak sesleri olup olmadığını, yakın gelecekte sarsıntı beklenip beklenmediğini açıkladı. İşte Hoogerbeets'in özel açıklamaları..."Bu sabah İstanbul’daki 4.7'lik deprem bölgenin sismik olarak aktif olduğunu bizlere hatırlatıyor. Bunun öncesinde Girit'te de 5,7 ve Ege Denizi'nde de 5,6 şiddetinde depremler meydana geldi. Bu yüzden sismik huzursuzluğun arttığını görebiliyoruz.

6'nın üzerinde sismik aktivite olabilir

"Bu huzursuzluk kısa vadede 6'nın üzerinde büyük sismik aktiviteye yol açabilir. Özellikle Yunanistan, Adalar ve Türkiye'nin batısı bana göre beklemede görünüyor.""Bu sabah İstanbul’da meydana gelen deprem halk için şok olabilir ancak bahsedilen büyük bir deprem de hemen meydana gelmeyebilir. Çünkü 1999'daki büyük deprem yalnızca 20 yıl önce meydana geldi. ""Bu bakımdan, Anadolu fayının Orta ve Doğu kesiminde kısa vadede 7 üzeri büyüklüğünde bir deprem riskini daha ihtimal dahilinde görüyorum. Çünkü büyük depremlerin bu bölgelerde meydana gelmesinden bu yana 70 yıldan fazla zaman geçti. Bu da riski artıyor."






Yorumlar