Anasayfa /  Kültür sanat /  Sinema

Zor Yıllar Filmin Konusu ve Oyuncuları

Dram Tarihi türünde olan Zor Yıllar Filminde Rüveyda Öksüz, İlker Kızmaz, Bora Sivri, Derda Yasir gibi yıldız oyuncular yer alırken yönetmen koltuğunda ise Ayhan Özen oturuyor. İşte Zor Yıllar Filmin Konusu

Abone ol
Abone ol 07 Ekim 2023 04:26

Yönetmen koltuğunda Ayhan Özen oturduğu Zor Yıllar Filmin Konusu ve Oyuncuları

 Milli Mücadele yıllarında, cephede omuz omuza savaş tüm hızıyla sürerken, yurtta da, İngiliz asıllı bankalar savaştan dolayı maddi olarak iyice zor durumda kalmış, halkı sömürmektedir. Varını yoğunu tefecilere kaptırmış yerli halkın ticaret ehli yoklukla mücadele etmekte ve gün geçtikçe artan borçlardan dolayı bunalıma sürüklenmektedir. Zor durumdaki yerli tüccarlar, bir araya gelerek, İngiliz’in hem fiili hem de faiz düzeni sömürüsünden kurtulmak için ilk yerli bankayı kurmaya girişirler.

 Bu sırada tefecilere olan borcundan nasıl kurtulacağını bilemeyen İsmail Bey kendisini asarak, küçük kızını, karısını ve güzeller güzeli yeğeni Gülfem’i, gözü yaşlı ve borç içinde bırakır. Gülfem’in gönül verdiği Tahir ise daha yeni cepheye gitmiştir. Tefeciler kapıya dayanmış haldeyken, şehrin ileri gelen genç ve yakışıklı tüccarlarından Vehbi imdatlarına yetişir. Gülfem’in izdivacına taliptir ve bunun karşılığında borçlarını kapatacak, yaşadıkları konağı ve topraklarını onlara iade edecektir. Başkasını seven genç kadın önce karşı çıksa da, yengesi ve canından çok sevdiği küçük kuzeni Zeynep için fedakarlık yapmak zorunda kalır, Vehbi ile evlenir. Fakat, cephede yaralanan Tahir, Adapazarı’na umduğundan çabuk döner. Gülfem’i başkasının helali olarak görünce kahrolur. Babası, diğer tüccarlarla yerli banka kurmak için işbirliği içindedir, o da tüm zamanını, memlekete faydası dokunacak bu oluşuma harcamaya karar verir. Fakat İngilizler rahat durmayacak, yerli ajanlarla, halkın ve tüccarların gözünü korkutmaya devam edecektir. Bilmedikleri tek şey, yerli banka destekçileri içinde bulunan Vehbi’nin de bu ajanlardan biri olduğudur.

ZOR YILLAR FILMININ KÜNYESI

Yapım Yılı : 2017

Yönetmen : Ayhan Özen

Türü : Dram / Tarihi

Oyuncular : Rüveyda Öksüz, İlker Kızmaz, Bora Sivri, Derda Yasir

Yorumlar