Anasayfa /  Dünya

Zelenski ailesi Yahudi soykırımın kurbanlarından

Putin Ukrayna'ya yönelik harekatından önce devlet televizyonunda yaptığı konuşmada, ''Amacımız, son sekiz yıldır zorbalık ve soykırıma maruz kalmış insanları korumaktır. Bunun için Ukrayna'nın askerden arındırılması ve denazifikasyonu için çaba göstereceğiz" dedi.

Abone ol
Abone ol 26 Şubat 2022 23:31

Rusya lideri Vladimir Putin'in, Ukrayna'yı Nazilerden arındırma bahanesiyle başlattığı işgal sürerken; kendisi de bir Yahudi olan Ukrayna lideri Volodimir Zelenski'nin ailesinin Holokost kurbanı olduğu çok az kişi tarafından biliniyor.

Zelenski, ailesini anlatırken "Ebeveynleri, aileleri ve üç oğlu Ukrayna'yı işgal eden Naziler tarafından öldürüldü. Dördüncü kardeş cephede savaşıyordu. O kardeş İkinci Dünya Savaşı'ndan sağ çıktı. Nazizme ve onun insanlık dışı ideolojisine karşı kazanılan zaferde onun da payı vardı. O son kardeş benim büyükbabam, Semyon Zelenski'ydi" diyor.

 Time Of Israel gazetesinde yer alan habere göre Zelenski, İsrail'de holokost ile ilgili katıldığı bir toplantıda büyükbabasını anlatırken şu ifadeleri kullanıyor:

"Savaştan iki yıl sonra bir oğlu oldu ve 31 yıl içinde bir torunu oldu. 40 yıl sonra o torun cumhurbaşkanı oldu ve bugün karşınızda."

CUMHURBAŞKANI SEÇİLDİKTEN SONRA BÜYÜKBABASININ MEZARINA GİTMİŞTİ
9 Mayıs 2019'da Cumhurbaşkanı seçilen Zelenski, büyükbabası Semyon Zelensky'nin mezarını ziyaret ederek çiçek bıraktı.

Daha sonra yaptığı bir paylaşımda Nazizm'e Karşı Zafer Günü'nü "Şükran Günümüz" olarak nitelendirdi. Ve "İnsanlık dışı Nazi ideolojisinin geçmişte kaldığı güne şükran borçluyuz. Nazizm'e karşı savaşan ve onu yenenlere şükranlarımla" diye yazdı.

Etiketler Vladimir Putin
Yorumlar