Anasayfa /  Güncel

Zehra Zümrüt Selçuk görevden alındı mı? Zehra Zümrüt Selçuk kimdir?

Uzun süredir Türkiye'nin gündeminde olan Kabine değişikliği ile ilgili kararlar geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye bölündü. Yeni kurulan iki bakanlıktan biri olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na Vedat Bilgin atandı. Peki Zehra Zümrüt Selçuk görevden alındı mı? Zehra Zümrüt Selçuk kimdir?

Abone ol
Abone ol 21 Nisan 2021 11:12

Zehra Zümrüt Selçuk görevden alındı mı? Zehra Zümrüt Selçuk kimdir? 21 Nisan tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile iki yeni bakanlık kurulmasının hemen ardından, son mükerrer ile yeni kabine değişikliği de açıklandı.

Karara göre; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye bölünerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu. Bu gelişmenin ardından bugünkü Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan karara göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na Vedat Bilgin, Ticaret Bakanlığı'na Mehmet Muş atandı. 

PEKCAN VE SELÇUK GÖREVDEN ALINDI

Bu atamalarla birlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevlerinden alınmış oldu.

ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK KİMDİR?
 

Zehra Zümrüt Selçuk (d. 1979, Ordu), Türk ekonomist ve Türkiye'nin ilk aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanı. 

Zehra Zümrüt Selçuk, 1979 yılında Ordu'da doğdu. İlk ve ortaöğretimi süresince okula sırasıyla İzmir, Siirt ve Giresun illerinde devam ettikten sonra, 1996 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nden mezun oldu.

 

Türkiye 49.su olarak Bilkent Üniversitesi ekonomi bölümünü tam burslu olarak kazandı ve iktisadi ve idari bilimler fakülte üçüncüsü olarak mezun oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nde Michigan Üniversitesi'nde ekonomi doktorası eğitimine, Teksas Eyalet Üniversitesi'nde devam etti.

2003-2007 yılları arasında Teksas Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak bir süre çalıştı. İslam İşbirliği Teşkilatı organlarından İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi'nde (SESRIC) çalıştı. Sonrasında aynı kurumda yöneticilik de yaptı. Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Ankara temsilciliği, Kadın Platformu üyeliği, Satrançla Büyüyorum Derneği yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

9 Temmuz 2018'de Türkiye'nin ilk aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanı olarak tayin edildi. Selçuk, Ruhsar Pekcan ile birlikte, 66'ıncı hükümette yer alan iki kadın bakandan birisi oldu.

YENİ BAKANLIK ATAMALAR

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı bakanlıklara yaptığı atamalara ilişkin kararlar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Vedat Bilgin, Ticaret Bakanlığı'na Mehmet Muş atandı. Bu görevlendirmelerle Zehra Zümrüt Selçuk ve Ruhsar Pekcan görevden alındı.

 
Yorumlar